Bīstamā ugunsgrēka Olainē sekas: slēgts ceļš virzienā no pilsētas uz mazdārziņiem (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gints Bāliņš/TVNET

Pagājušajā naktī izcēlies plašs, bīstams ugunsgrēks sadzīves bīstamo atkritumu nodošanas punktā BAO Olainē.

(Papildināta ziņa.)

Kā portālu TVNET informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inta Palkavniece, šonakt plkst. 00.27 VUGD saņēma izsaukumu uz Olaini, kur ugunsgrēks bija izcēlies atkritumu savākšanas teritorijā.

Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka degšana notiek lielā platībā un pastāv uguns izplatības draudi. Kopumā 1500 m2 platībā dega nojume, angārs, divstāvu celtniecības vagoni, divi traktori, viena kravas automašīna un mazuts ar eļļu. Pulksten 5.18 ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās ugunsgrēku lokalizēt.

VUGD uzsver, ka iedzīvotāju evakuācija nav nepieciešama, kā arī nav ierobežojumu, lai izietu no telpām.Vienlaikus dienests informē, ka, dūmiem koncentrējoties uz gājēju ceļa virzienā no pilsētas uz mazdārziņiem, šis ceļš patlaban ir slēgts.

«BAO» valdes priekšsēdētājs apstiprināja, ka pagājušajā naktī ugunsgrēks izcēlies uzņēmumam piederošajā atkritumu savākšanas teritorijā Olainē. Viņš norādīja, ka ugunsgrēku izdevies lokalizēt un «BAO» patlaban notikušā sekas apspriež ar Valsts vides dienesta (VVD) darbiniekiem.

Vilgerts sacīja, ka uzņēmuma darbības laikā līdz šim šāda situācija nav notikusi, un, pēc viņa teiktā, nav racionāla iemesla, kādēļ izcēlies ugunsgrēks, kas «BAO» radījis zaudējumus vairāku tūkstošu eiro apmērā. Taujāts, vai uzņēmumam ir aizdomas, ka notikusi ļaunprātīga dedzināšana, «BAO» valdes priekšsēdētājs šādu iespēju neizslēdza, piebilstot, ka uzņēmums situāciju varēs plašāk komentēt, kad tiks izanalizēti teritorijā izvietotie video kameru ieraksti un atbildīgie dienesti būs veikuši visas nepieciešamās darbības. «Baidos pāragri izdarīt kādus secinājumus,» viņš uzsvēra.

Kā portālam TVNET pastāstīja aculiecinieki, vēl pulksten 2 naktī no ugunsgrēka vietas bija dzirdami skaļi blīkšķi.

«Skats bija patiesi apokaliptisks,» stāsta Olaines iedzīvotājs Andris. Vietējie ir satraukti par to, vai nepastāv apkārtējās vides piesārņošanas risks.
Šobrīd ugunsgrēka dzēšanas darbi turpinās.

Ņemot vērā, ka notikuma vietā norit darbs teritorijā, kurā atrodas ķīmiskas vielas, VUGD piesaistīja plašus ugunsdzēsēju glābēju resursus (34 ugunsdzēsēji glābēji), lai pēc iespējas ātrāk šo paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku ierobežotu un likvidētu. Notikuma vietā bija ieradies arī Valsts vides dienests.

Valsts vides dienesta (VVD) pārstāve Maruta Bukleviča portālam TVNET pavēstīja, ka VVD dienesta pārstāvji notikuma vietā seko notikumu attīstībai.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu