«SEB banka» piešķīrusi aizdevumu € 7,5 miljonu apmērā «Vika Wood» (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

«SEB banka» piešķīrusi ilgtermiņa aizdevumu 7,5 miljonu eiro apmērā kokapstrādes uzņēmumam «Vika Wood», pavēstīja bankas ārējās komunikācijas vadītājs Mārtiņš Panke.

Viņš informēja, ka piešķirtais aizdevums kopā ar uzņēmuma paša līdzekļiem tiks ieguldīts «Vika Wood» ražošanas modernizācijā, uzstādot automatizētu zāģmateriālu šķirošanas līniju. Jaunā iekārta nodrošinās zāģmateriālu šķirošanu, izmantojot lāzerskenerus. Ieguldījums ļaus uzņēmumam būtiski uzlabot zāģmateriālu šķirošanas procesa efektivitāti un palielināt sašķiroto zāģmateriālu kategoriju skaitu.

Aizdevuma līdzekļi tiks ieguldīti arī jaunas ražošanas ēkas būvniecībā, kur tiks uzstādīta automatizētā šķirošanas līnija. Jauno iekārtu plānots uzstādīt un sākt ekspluatēt līdz šā gada beigām.

«Savlaicīgi veiktās investīcijas modernās tehnoloģijās dos iespēju vēl efektīvāk izmantot koksni, paplašināt produktu klāstu, un nostiprināt uzņēmuma pozīcijas tālākai izaugsmei. Izvēloties tehnoloģiju, tika paņemti labākie nozarē pieejamie tehniskie risinājumi un augstākie darba vides standarti,» sacīja «Vika Wood» valdes priekšsēdētājs Haralds Kronbergs.

Savukārt «SEB bankas» valdes loceklis Ints Krasts atzīmēja, ka šī būs pirmā šāda tipa automatizētā šķirošanas līnija Latvijā, un tas uzņēmumam ļaus stiprināt gan produktivitāti, gan konkurētspēju ne tikai Latvijā, bet arī plašākā reģionā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka «Vika Wood» pagājušajā gadā strādājusi ar 58,657 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 1,7% mazāk nekā 2016.gadā, bet kompānijas peļņa pieauga par 80,1%, sasniedzot 5,346 miljonus eiro.

«Vika Wood» nodarbojas ar koksnes mehānisku apstrādi, iegūstot zāģmateriālus un kokzāģēšanas blakusproduktus - šķeldu, zāģu skaidas un mizas. Uzņēmums ir reģistrēts 1995.gadā, un tā pamatkapitāls ir 8,618 miljoni eiro.

Pēc aktīvu apmēra «SEB banka» šogad marta beigās bija trešā lielākā banka Latvijā, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu