Krievijas miljardieris Abramovičs stājas Šveices tiesas priekšā

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ANTHONY ANEX / TT NYHETSBYRÅN

Krievijas miljardieris Romāns Abramovičs Šveicē stājies tiesas priekšā saistībā ar 46 miljonus Šveices franku (46 miljonus ASV dolāru; 38 miljonus eiro) lielo parādu, ko viņš un viņa partneri, kā tiek apgalvots, nav atmaksājuši Eiropas bankai.

Abramovičs bijis Fribūras tiesā saistībā ar Londonā bāzētās Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas (ERAB) prasību pret Abramoviču, Krievijas naftas magnātu Jevgēņiju Švidļeru un Krievijas enerģētikas uzņēmumu «Gazprom Neft», pavēstīja bankas pārstāvis sakariem ar presi.

Prasības mērķis ir atgūt parādus, kurus nav atmaksājis Abramoviča tagad jau darbību apturējušais tirdzniecības uzņēmums «Runicom». Šis uzņēmums līdz savam bankrotam 2003.gadā bija bāzēts Šveicē.

ERAB sākotnēji gribēja piedzīt 17,5 miljonus dolāru (14,5 miljoni eiro), bet prasības summa pieaugusi līdz 46 miljoniem dolāru (38 miljoni eiro), ņemot vērā procentus un izmaksas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu