Vardarbībā Nigērijas vidienē nedēļas nogalē nogalināti vairāk nekā 200 cilvēki

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Pret zemkopjiem vērstā vardarbībā Nigērijas Plato štatā pagājušajā nedēļas nogalē nogalināti vairāk nekā 200 cilvēki, paziņojis štata gubernators Saimons Lalongs.

Pēc tikšanās ar Nigērijas prezidentu Muhammadu Buhari Plato štata gubernators Lalongs paziņoja, ka sadursmēs gājuši bojā vairāk nekā 200 cilvēki.

Policija, kas vardarbībā vainoja liellopu audzētājus, ziņoja tikai par 86 mirušajiem. Tomēr vairāki vietējie avoti apgalvoja, ka nogalināto skaits pārsniedz 100.

Apvienība, kas pārstāv lopu audzētājus, no kuriem vairums ir nomadi, noliedza, ka viņiem būtu kāds sakars ar šīm slepkavībām.

Vardarbība šo apvidu plosa jau mēnešiem ilgi. Tās saknes meklējamas lopkopju un zemnieku domstarpībās par piekļuvi zemei, taču radusies arī spriedze starp musulmaņiem un kristiešiem.

Lalongs sacīja, ka «krimināli elementi» saasina spriedzi, tostarp personas, kas nodarbojas ar liellopu zādzībām, bandītismu un ieroču kontrabandu.

Buhari nāca pie varas 2015.gadā, solot uzlabot drošību valstī un cīnīties ar teroristu grupējumu «Boko Haram», kura kaujinieki kopš 2009.gada noslepkavojuši aptuveni 20 000 cilvēku.

Analītiķi prognozē, ka vardarbība zemkopju un lopkopju starpā var aizēnot «Boko Haram» noziegumus valsts ziemeļaustrumos.

Lalongs norādīja, ka uzbrukumos Plato štatā izmantoti moderni ieroči, tādēļ šīs situācijas noregulēšana prasa nopietnu atbildi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu