«Harley-Davidson» grasās 2019.gadā laist klajā elektromotociklu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kompānija «Harley-Davidson» jau apmēram četrus gadus apsvērusi domu par elektromotocikla izveidošanu. Tagad ir zināms, ka šāds spēkrats tirgū nonāks tuvākā pusotra gada laikā, ziņo «The Verge».

Domājams, ka jaunais modelis būs jaudīgāks par «LiveWire» - elektriskā motocikla prototipu, ar ko «Harley-Davidson» nāca klajā 2014.gadā. Tas četru sekunžu laikā spēja uzņemt ātrumu līdz 96 kilometriem stundā, tomēr ekonomiskajā režīmā maksimālais braukšanas ātrums bija vien 88 kilometri stundā.

Tehnoloģija šo gadu laikā ir attīstījusies, tāpēc sagaidāms, ka arī jaunais elektromotocikla modelis būs labāks un modernāks.

Tomēr motociklu tirgus pēdējos ir kļuvis mazāk aktīvs. 2017.gadā «Harley-Davidson» pārdošanas apjoms saruka par 6,7%, un gaidāms, ka šī tendence turpināsies arī 2018.gadā.

Ar viena elektriskā motocikla modeļa ieviešanu gan būs par maz, lai glābtu uzņēmumu. Lai arī daudzi auto ražotāji eksperimentē ar jaunajām tehnoloģijām, vairumam motociklu vadītāju tomēr patīk sajust motora radīto troksni un vibrācijas. «Harley-Davidson» šo problēmu centās atrisināt jau «LiveWire» laikos, kad braucamrīku aprīkoja ar mākslīgiem skaņas signāliem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu