Preiļu novadā no ieņemamā amata atbrīvotas divu likvidējamu skolu direktores

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Preiļu novada domes sēdē pašvaldības deputāti nolēma atbrīvot no ieņemamā amata likvidējamās Priekuļu sākumskolas un Preiļu novada vakara (maiņu) un neklātienes vidusskolas direktores.

Priekuļu sākumskolas direktore Ruta Rožāne un Preiļu novada vakara (maiņu) un neklātienes vidusskolas direktore Klaudija Zaņāne no ieņemamajiem amatiem tiks atbrīvotas no šī gada 31.augusta, kad beigs pastāvēt arī abas minētās mācību iestādes.

Lēmumu par Priekuļu sākumskolas un Preiļu novada vakara (maiņu) un neklātienes vidusskolas likvidāciju Preiļu novada domes deputāti pieņēma februāra beigās.

Preiļu novada Izglītības pārvaldes vadītājs Andrejs Zagorskis iepriekš pastāstīja, ka lēmums par Priekuļu sākumskolas likvidāciju pieņemts mazā audzēkņu skaita dēļ. Pašlaik skolā apvienotajās klasēs mācās tikai deviņi skolēni.

Preiļu novada Vakara (maiņu) un neklātienes vidusskolā izglītību iegūst 60 audzēkņi, un daudzi no viņiem mācās neklātienes un tālmācības programmās. Tā kā pastāvošie normatīvie akti nosaka, ka vidusskolas klasē jābūt 18 audzēkņiem, Preiļu novada Vakara (maiņu) un neklātienes vidusskolā būtu jāveido apvienotās klases.

Gan Priekuļu sākumskolai, gan Preiļu novada vakara (maiņu) un neklātienes vidusskolai šogad beidzas akreditācija.

Divu Priekuļu sākumskolas audzēkņu skolēnu vecāki izvēlējušies savu bērnu turpmākai izglītošanai tuvējo Saunas pagastā esošo Salas pamatskolu, viens skolēns izglītību turpinās Rudzātu vidusskolā, bet pārējo audzēkņu vecāki izteikuši vēlmi savus bērnus skolot novada izglītības iestādēs Preiļos.

Preiļu novada Vakara (maiņu) un neklātienes vidusskolā pastāvošās izglītības programmas plānots īstenot pārējās novada vispārizglītojošās skolās. 7.-9.klašu neklātienes programmas plānots licencēt un akreditēt Preiļu pamatskolai, bet 7.-9.klašu mazākumtautības neklātienes programmas un 10.-12.klašu neklātienes un tālmācības programmas licencēt un akreditēt Preiļu 2.vidusskolai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu