Sorosa fonds «represīvās vides» dēļ aiziet no Ungārijas (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV miljardiera Džordža Sorosa fonds otrdien paziņoja, ka aptur darbību Ungārijā un pārceļas uz Vāciju, šādi reaģējot uz premjerministra Viktora Orbāna politiku, ko fonds nodēvējis par represīvu.

«Ungārijā sastopoties ar arvien represīvāku politisko un tiesisko vidi, Atvērtās sabiedrības fonds (OSF) pārceļ savas Budapeštā bāzētās starptautiskās operācijas un darbiniekus uz Vācijas galvaspilsētu Berlīni,» teikts fonda paziņojumā.

Orbāns ir kategoriski noskaņots pret imigrāciju un vaino Sorosu migrantu vilnī, kas 2015. un 2016.gadā ieplūda Eiropā caur Balkāniem.

Sorosa dibinātais OSF ar galveno biroju Ņujorkā atbalsta nevalstiskās organizācijas, kuras palīdz patvēruma meklētājiem.

Ir gaidāms, ka Ungārijas valdība pēc Orbāna panākumiem vēlēšanās turpinās virzīt parlamentā likumu paketi, kas tiek dēvēta par «Sorosa apturēšanas plānu».

Šī pakete paredz NVO, kuras sniedz palīdzību patvēruma meklētājiem, piemērot 25% nodokli par visu no ārvalstīm saņemto finansējumu, un to darbiniekiem varētu tikt liegta piekļuve patvēruma meklētāju aizturēšanas centriem pie valsts robežas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu