Četri interesanti fakti par prinča Harija un Meganas kāzu Jaguar

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jaguar

Sestdien, 19.maijā, pēc svinīgās kāzu ceremonijas karaliskās ģimenes jaunais pāris, Saseksas hercogi - Harijs un Megana uz paredzēto pieņemšanu devās gaiši zilā Jaguar E-Type. Jau pirms kāzām varēja paredzēt, ka Harijs priekšroku dos britu automobilim. Tiesa, neviens nevarēja iedomāties, ka tas būs par elektroauto pārbūvēts Jaguar E-Type, turklāt ar interesantu vēsturi.

 
Foto: Jaguar

Jaguar ar vēsturi

Gaiši zilais automobilis iepriekš piederējis grupas Jamiroquai taustiņinstrumentālistam Tobijam Graftejam Smitam, kurš pērn devās viņā saulē pēc sešus gadus ilgas cīņas ar vēzi.

Kā vēsta Dailymail.co.uk, Graftejs Smits bijis ne mazāks benzīngalva un klasisko auto entuziasts kā Jamiroquai dibinātājs un līderis Jay-K.

 
Foto: Jaguar

Pamatīga vērtība

Pēc Grafteja Smita nāves zilo Jaguar viņa atraitne nolēmusi pārdot un 350 tūkstošus sterliņu mārciņu jeb 399 tūkstošus eiro vērtais auto nonācis Jaguar Classic rīcībā, kur meistari rodsteru pārbūvējuši par elektroauto.

 
Foto: Jaguar

Simboliska numura zīme

Prinča Harija un Meganas Mārklas kāzām auto ticis izīrēts, pirms tam veicot dažas modifikācijas. Redzamākā no tām ir numura zīme E190518, kur E apzīmē Eseksu, bet skaitlis - kāzu dienas datumu.

 
Foto: Jaguar

Spēcīgs, videi draudzīgs agregāts

Jaguar E-type Concept Zero ir apgādāts ar 220 kilovatu (300 ZS) elektromotoru un spēj līdz 60 jūdzēm jeb 96 kilometriem stundā paātrināties 5,5 sekundēs. Lai arī litija jonu baterijas tradicionāli saistās ar paaugstinātu svaru, E-type Concept Zero sver par 80 kg mazāk nekā oriģinālais E-Type.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu