Liec darba galdam strādāt tavā labā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pexels

Nav noslēpums, ka darba kvalitāte nereti ir atkarīga no darba galda iekārtojuma, ērtības un visiem nepieciešamajiem sīkumiem, kas palīdz izpildīt darba pienākumus. Arvien vairāk cilvēku vēlas strādāt no mājām un tur iekārtot savu mājas ofisu, tāpēc efektīva un iedvesmojoša darba vieta un galds ir īpaši svarīgi jebkuram, kas darba pienākumus grasās pildīt mājās.

Lai radītu iedvesmojošu darba telpu, kas veicina produktivitāti un radošumu, pirmais un svarīgākais solis ir kvalitatīva un vizuāli piesaistoša rakstāmgalda izvēle. Izvēlies galdu ar maināmu augstumu - tas uzreiz nenozīmē, ka mājas ofiss ir jāaprīko ar pliekanu, laminētu galdu, kādi parasti manāmi biroja mēbeļu katalogos. Vairums ražotāju piedāvā gan modernus, gan arī klasiskus darba galdu risinājumus - izvēlies tādu, kas der gan tev, gan piestāv arī mājas kopējam interjeram.

Foto: Unsplash

Kompanjons darba galdam vienmēr ir bijis ērts krēsls. Ņem vērā, ka uz biroja krēsla pavadīsi lielāko dienas daļu un strādāsi, tāpēc neērts vai nepraktisks biroja krēsls būs neveiksmīgs pirkums.

Iegādājies krēslu, kas ir pielāgojams tavam ķermenim, - krēsla jostasvietas balstam, rokas balstiem un augstumam ir jābūt pielāgojamiem un maināmiem.

Tāpat nozīmīgs aspekts ir kustēšanās iespējas biroja krēslā - ja, sēžot krēslā, vari apgriezties par 360 grādiem, šūpoties un atliekties, bet vienlaikus justies ērti - šis krēsls ir būs uzticams sabiedrotais darba gaitās. Atceries, ka pēc krēsla iegādes noteikti ir jāsaglabā garantijas talons.

Foto: Unsplash

Trešais, bet ne mazāk būtiskais aspekts mājas birojā ir apgaismojums. Ik dienu cilvēki darbaspējas vecumā pavada vismaz septiņas stundas pie datora ekrāna, ziņo Amerikas Optometrijas asociācija.

Pastāv uzskats, ka monitora apgaismojumam ir jābūt pēc iespējas spilgtākam, taču izrādās, ka žilbinoša gaisma traumē acis vēl vairāk nekā samērā tumša telpa un monitors.

Tieši šā iemesla dēļ ASV Darba drošības un veselības administrācija iesaka izvairīties no tiešas gaismas, gan dabiskās dienas gaismas, gan mākslīgā apgaismojuma, kas apžilbina acis. Lai izvairītos no tiešas gaismas, izmanto galda lampu, kas spīd uz dokumentiem, nevis uz datora ekrānu, novieto ekrānu tā, lai nesēdētu ar skatu uz logu vai ar muguru pret logu, kā arī pacel monitoru tā, lai nevajadzētu liekt kaklu, uz to paskatoties.

Noteikti nevajadzētu aizmirst par darba vietas iekārtojumu un dažādiem sīkumiem, kas palīdzēs gan atslābināties pēc saspringtas telefonsarunas, gan arī iedvesmos darboties tālāk. Šim nolūkam iegādājies pretnoguruma paklāju jeb neliela izmēra plastmasas paklāju ar nelieliem izciļņiem, kāju paliktni, pielāgojamu klaviatūras paliktni ar roku balstu.

Foto: Pexels

Izmanto arī mājas biroja priekšrocības un izrotā to, kā sirds kāro - vari izmantot lampiņu virtenes un ar tām izrotāt korķa tāfeli vai sienas grafiku, izmanto svečturus un dekoratīvas glāzes, kurās salikt rakstāmpiederumus. Birojā vieglāk būs strādāt, ja to rotās zaļumi, tāpēc nebaidies mājas ofisu iekārtot ar telpaugiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu