«Līgo mežā»: sīkmaizītes ugunskurā

FOTO: Jānis Škapars/TVNET

Gatavojoties un svinot Jāņus, «Egoiste» jau tradicionāli piedāvā noderīgus padomus un dažādas vasaras saulgriežu ēdienu receptes, kas tapušas nekur citur kā dabas svētnīcā – mežā! Maizes pazinējs Kārlis Langins iesaka nebaidīties cept maizi pašiem un izmēģināt ko jaunu. Šī ir vienkārša, ātra un supergarda recepte, kuru nesmādēs ne jauni, ne veci! Laiks ceturtajai «TVNET Līgo mežā» receptei: sīkmaizītes ugunskurā.

Sastāvdaļas:

  • kviešu milti,
  • ūdens,
  • raugs,
  • eļļa,
  • sāls.
Ar proporcijām ļoti vienkārši - atbilstoši izvēlētā miltu daudzuma svaram pievieno 70% ūdens un 5% eļļas.


Samaisa raugu, ūdeni un miltus pusi uz pusi, ļauj parūgt, tad pievieno atlikušos miltus, sāli un eļļu. Kārtīgi izmīca. Kad uzrūdzis otro reizi, izveido bumbiņas, izrullē un met pa taisno uz oglēm, tas nekas, ka drusku piedegs, - arī tas dod garšu. Pēc mirkļa apmet otrādi.
Kad maize gatava, sakapājam to mazos gabaliņos, aplejam ar olīveļļu un uzberam nedaudz pētersīļu.

Ātri, gardi un tieši tik vienkārši! Labu apetīti!

Paldies TVNET līgo recepšu superkomandai 2018!
Ritvaram Tomam Loginam, Jānim Nīmanim, Kārlim Langinam, Mārtiņam Otto, Gerdai Pulkstenei, Lūcijai Luīzai Žoglai, Artūram Krūmiņam, Jānim Škaparam, Viktorijai Puškelei, Lienei Millerei un Robertam Milleram! Paldies arī «Autine» un kalējam Jānim Nīmanim par kompāniju un palīdzību recepšu tapšanā.

Paldies veikaliem «Linotēka» un «Paviljons» par svētku drēbēm!

Uz augšu