Obama pārspēj Trampu un iegūst ASV apbrīnotākā vīrieša titulu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Bijušais ASV prezidents Baraks Obama ir visvairāk apbrīnotais vīrietis šajā valstī, bet bijusī valsts sekretāre Hilarija Klintone ir visvairāk apbrīnotā sieviete ASV, liecina trešdien publicēti Gelapa institūta aptaujas rezultāti.

Gelapa institūta rīkotajās ikgadējās aptaujās Obama ir amerikāņu visvairāk apbrīnoto vīriešu topa virsotnē jau 10. gadu pēc kārtas.

Klintone, kas pērn zaudēja Donaldam Trampam ASV prezidenta vēlēšanās, vainago amerikāņu visvairāk apbrīnoto sieviešu topu jau 16. gadu pēc kārtas.

Obamu kā visvairāk apbrīnoto vīrieti šogad izvēlējās 17% Gelapa aptaujas respondentu, bet pērn – 22%. Tramps bija otrajā vietā ar 14% šogad un 15% pērn, bet trešo vietu ieņēma Romas pāvests Francisks ar 3% šogad un 4% pērn.

Klintoni kā visvairāk apbrīnoto sievieti šogad izraudzījās 9% aptaujāto, bet pērn – 12%. Otro vietu ieņēma bijusī pirmā lēdija Mišela Obama ar 7% šogad un 8% pērn. Trešajā vietā šogad ar 4% ierindojās bijusī tolkšovu vadītāja Opra Vinfrija, kas pērn bija ceturtajā vietā.

Aptaujas rīkotāji norāda, ka Trampa popularitātes trūkums neļāva viņam iegūt apbrīnotākā vīrieša nosaukumu.

«Amatā esošais prezidents parasti uzvar, jo ir prominentākā personība valstī. Taču, ja prezidents ir nepopulārs, pirmo vietu var iegūt citi zināmi un ieredzēti vīrieši,» raksta aptaujas rīkotāji.

«Bijušie prezidenti bieži iekļūst pirmajā desmitniekā, bet reti nonāk pirmajā vietā. Obama ir otrais, kas to izdarījis, uzreiz pēc Eizenhauera 1967. un 1968. gadā.»

Gelapa institūts informēja, ka aptauja tika veikta no 4. līdz 11. decembrim, intervējot 1049 pieaugušus amerikāņus. Tās varbūtīgā kļūda ir četri procentpunkti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu