15 lietas, kas visvairāk atbaida viesus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

Neviens nav perfekts, un arī kārtība mājās nekad nevar būt ideāla, izņemot viesnīcas un bagātnieku villas, kurās par to rūpējas vesela mājkalpotāju komanda. Dažkārt dzīvē ir lērums svarīgāku lietu par atkritumu iznešanu un mājdzīvnieku labu uzvedību, tomēr izturēties pret to pilnīgi nevērīgi nevajadzētu. Lūk, 15 lietas, kas tavas mājas viesus var atbaidīt un radīt sliktu iespaidu.

 
Foto: Pixabay

Mājdzīvnieku uzvedība

Lai arī mājdzīvnieku uzvedība ir neparedzama un tos izkontrolēt ir teju neiespējami, tomēr viesu uzņemšanas laikā pavēro, vai dzīvnieka paradumi neliek ciemiņiem justies neērti. Ja kaķis lec uz galda, pastaigājas gar nupat uzklātā galda traukiem vai suns lec dīvānā, tas viesiem liks justies nepatīkami un daži pat var atteikties no ēšanas. Tiklīdz pamani šādas dzīvnieku izdarības, nekavējoties aizrādi tiem un nepieļauj tādas vaļības viesu uzņemšanas laikā.

 
Foto: Unsplash

Netīru trauku kaudze

Jebkurš zina, ka vajadzētu nomazgāt traukus pirms ciemiņu ierašanās, taču ne visi spēj to izpildīt. Ciemiņiem, ienākot virtuvē un ieraugot netīrus šķīvjus, kas jau divas dienas stāv kā mušu laimība, šermuļi skrien pār kauliem.

 
Foto: Pixabay

Pietaisītas autiņbiksītes

Jaunajiem vecākiem mājas kārtošana pavisam noteikti nav pirmajā plānā, tāpēc netīrās autiņbiksītes bieži vien netiek novāktas uzreiz pēc to nomaiņas. Pirms ierodas ciemiņi, ātri pārskati māju un pārbaudi, vai kādā istabas stūrī vai uz pārtinamā galdiņa nestāv izlietotu autiņbiksīšu ruļļi, un tos nekavējoties izmet.

 
Foto: Pexels

Pasta sūtījumu haoss

Pasta sūtījumus nav jāsāk organizēt pēc krāsām vai alfabēta, tomēr papīru kaudzes uz virtuves vai kafijas galdiņa var likt ciemiņiem justies nepatīkami. Sāc šķirot pasta sūtījumus - bukletus un reklāmas izmet vai izmanto kurināšanai, bet apsveikumu kartītēm, rēķiniem un svarīgiem paziņojumiem iekārto īpašu mapi.

 
Foto: Pixabay

Netīra vannasistaba

Vannasistaba ir gluži kā indikators, kas parāda mājas saimnieka attieksmi pret mājas tīrību un kārtību. Bieži vien pat nemanām, taču, kamēr viesistabas ir tīras, vannasistabā viss juku jukām.

 
Foto: Unsplash

Putekļi nav tīrīti jau nedēļām

Putekļi ir pats acīmredzamākais veids, kā viesiem parādīt, ka tīrīšana nav prioritāte. Pirms viesu ierašanās notrauc putekļus no plauktiem, dekoriem, elektronikas un caurulēm.

 
Foto: Pixabay

Mednieku sapnis - dzīvnieku izbāzeņi

Lai arī medīšana dažiem ir hobijs vai pat profesija, tomēr tam nevajadzētu ienākt dzīvojamajās telpās. Varbūt daļai viesu medību trofejas liksies iespaidīgas, taču lielākajai daļai mirušo dzīvnieku izbāzeņi šķitīs biedējoši un un liks justies nekomfortabli.

 
Foto: Pexels

Suņa gulta pašā istabas centrā

Ja vien katru dienu cītīgi nemazgā suņa gultiņu, tā, visticamāk, būs klāta ar spalvām un varētu arī nelabi ost. Ciemiņiem šāda paskata mēbele radīs netīrības iespaidu, pat ja viss dzīvoklis būs daudzmaz sakārtots. Pirms viesu uzņemšanas noliec suņa gultiņu kādā diskrētākā nostūrī un to kārtīgi iztīri.

 
Foto: Pixabay

Izmētātas drēbes viesistabā

Tas ir pavisam loģiski, ka, atnākot mājās pēc garas darba dienas, pirmā darbība ir pārģērbšanās ērtākās drēbēs. Taču, kad novelc drēbes, ieliec tās netīrās veļas grozā vai atpakaļ skapī, bet nenomet kādā istabas stūrī, it īpaši, ja vakarā gaidāmi viesi.

 
Foto: Pixabay

Mēbeles ir klātas ar dzīvnieku spalvām

Ja uz mēbelēm nevar apsēsties bez spalvu noņēmēja, tad tas pavisam noteikti izbiedēs viesus un radīs tiem vēlmi tūdaļ doties prom. Pat ja mājdzīvnieks ir tīrs un māja ir sakārtota, ar spalvām klātās mēbeles radīs iespaidu, ka māja ilgi nav tīrīta un ir tikai virspusēji sakārtota. Šā iemesla dēļ, pirms uzņem viesus, nosūc spalvas no mēbelēm ar putekļusūcēju un turpmāk neļauj mājdzīvniekiem uz tām gulēt.

 
Foto: Pixabay

Pārāk daudz krāmu

Ar sīkumiem, krāmiem un nieciņiem piekrauta māja nepatīk nevienam, tostarp arī viesiem. Grāmatu kalni, mūzikas instrumenti, papīru kaudzes, dažādi dekori un suvenīri novērš uzmanību un rada nospiestības sajūtu. Centies ieturēt mājoklī veselīgu minimālismu - atbrīvojies no sīkumiem vai iegādājies speciālas kastes to uzglabāšanai.

 
Foto: Pixabay

Viss ir saskaņots

Iztēlojies šādu ainu - tu ienāc telpā, kurā grīda, sienas, aizkari, dekori un pat mēbeles ir vienādā ziedu rakstā. Šāds scenārijs dažiem var atgādināt šausmu filmu, tāpēc atturies no strikta un vienota mājas iekārtojuma. Tas ir ne tikai bezgaumīgi, bet šādā veidā arī zūd mājas personība.

 
Foto: Unsplash

Māju rotā intīmas fotogrāfijas

Kas notiek guļamistabā, paliek guļamistabā - kāpēc gan intīmas ainas būtu jāredz viesiem? Kailfoto nav nosodāma padarīšana, taču tā ir ārkārtīgi intīma lieta, kuru vajadzētu noglabāt kādā īpašā vietā, piemēram, slepenā fotoalbumā. Mājokļa sienas labāk rotā ar fotogrāfijām no ceļojumiem, izlaiduma, kāzām vai kādiem pasākumiem.

 
Foto: Pixabay

Telpas, kas nelabi ož

Ne visas maltītes to gatavošanas laikā izdala viesiem patīkamas smaržas, piemēram, zivju ēdieni, nerunājot par tiešām neizturamām smakām, kā cigarešu dūmi vai netīrīta dzīvnieku būrīša «aromāti». Daži ciemiņi, sajūtot savādās smakas, labprātāk vēlēsies pagriezties un doties prom. Pirms viesu ierašanās ieslēdz tvaika nosūcēju un atver logus, iztīri smakas avotus, bet kritiskos gadījumos vari iedegt aromātiskās sveces.

 
Foto: Pexels

Kaķa kastīte koridorā vai viesistabā

Padomā - kaķa kastīte burtiski ir kaķa tualete. Kaķa tualete viesiem redzamā vietā liks ciemiņiem ne tikai zaudēt apetīti, bet arī doties prom. Pat ja kaķa kastītē ir iebērtas svaigas granulas, tās tik un tā var radīt nepatīkamas asociācijas viesiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu