FIFA 2018 otrā diena: vai Salāhs spēlēs un kas uzvarēs mačā Spānija - Portugāle?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Krievijā notiekošajā Pasaules kausa izcīņā sacensību otrajā dienā notiks trīs spēles. Centrālais mačs būs principiālais duelis - Spānijas futbolisti spēkosies ar Eiropas čempioni Portugāli.

Plkst. 15.00 pēc Latvijas laika Jekaterinburgā notiks A grupas duelis, kurā cīnīsies Ēģipte pret Urugvaju. Turpinājumā Sanktpēterburgā plkst. 18.00 paredzēts B grupas mačs starp Marokas un Irānas izlasēm, bet plkst. 21.00 Sočos sāksies B grupas spēle starp Spānijas un Portugāles futbolistiem. Visi trīs mači būs redzami Latvijas Televīzijas 7. kanālā.

Liela uzmanība pievērsta jautājumam, vai turnīra pirmajā mačā Ēģiptes izlasei varēs palīdzēt komandas līderis Mohameds Salāhs, kurš aizvadīja rezultatīvu sezonu Anglijas premjerlīgas klubā «Liverpool». Viņš 26. maijā UEFA Čempionu līgas finālā pret Spānijas grandu Madrides «Real» guva pleca savainojumu.

Ēģiptes izlases galvenais treneris Ektors Kupers izticies, ka Salāhs ir gandrīz 100% gatavs piedalīties spēlē pret Urugvaju. Pašlaik 25 gadus vecais uzbrucējs šosezon visos turnīros kopumā guva 44 vārtus «Liverpool» sastāvā, kā arī tika atzīts par Anglijas premjerlīgas labāko spēlētāju. Ēģiptes izlasē viņš karjerā 57 mačos guvis 33 vārtus.

Urugvaja mačā pret Ēģipti tiek uzskatīta par favorīti. Tās sastāvā ir divi izcili uzbrucēji - Edinsons Kavani (Parīzes «Saint-Germain») un Luiss Suaress («Barcelona»). Viņi savos klubos šosezon kļuva attiecīgi par Francijas un Spānijas čempioniem. Valstsvienības rindās Kavani aizvadījis 101 spēli un guvis 42 vārtus, tikmēr Suaresa kontā ir 98 mači un 51 precīzs sitiens.

Dienas otrajā spēlē tiksies divas uz aizsardzību tendētas komandas Maroka un Irāna. Šis duelis abām komandām būs sevišķi svarīgs, jo uzvara un 3 punkti turnīra tabulā dotu labākas izredzes pacīnīties par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā. Tas gan būs ļoti sarežģīts uzdevums, jo B apakšgrupā izteiktas favorītes ir Spānija un Portugāle. Maroka tiek uzskatīta par favorīti mačā pret Irānu.

Savukārt dienas centrālajā mačā spēkosies kaimiņvalstis Spānija un Portugāle. Aizvakar negaidīti no Spānijas izlases galvenā trenera amata tika atlaists Hulens Lopetegi, kurš apstiprināts par Madrides «Real» stūrmani. Tikmēr Pasaules kausa izcīņā Spānijas komandu vadīs izlases sporta direktors Fernando Jerro.

Portugāles futbolisti pirms diviem gadiem pirmo reizi vēsturē kļuva par Eiropas čempioniem. Interesanti, ka izlases galvenais treneris Fernandu Santušs dalībai Pasaules kausā sastāvā nav iekļāvis 2016. gada Eiropas čempionāta varoni Ederu, kurš finālspēlē pret Franciju papildlaikā guva vienīgos vārtus mačā un nodrošināja savai komandai vēsturisku triumfu.

Neapšaubāms komandas līderis būs Krištianu Ronaldu, kurš Portugāles izlases sastāvā karjeras laikā 150 mačos guvis 81 vārtus. Pašlaik 33 gadus vecais uzbrucējs.

Spānija tiek uzskatīta par favorīti ne tikai mačā pret Portugāli, bet arī visā turnīrā. Pēdējo 10 gadu laikā spāņi uzvarējuši trīs lielos turnīrus - 2008. un 2012. gadā Eiropas čempionātā, kā arī 2010. gadā Pasaules kausa izcīņā.

Komandas sastāvā Spānijai ir vairākas spilgtas zvaigznes, taču šoreiz svarīga loma varētu būt Davidam de Hea. Pašlaik 27 gadus vecais Mančestras «United» vārtsargs tiek uzskatīts par vienu no labākajiem futbolistiem pasaulē savā pozīcijā. Viņam šī būs debija Pasaules kausā. Iepriekš ilggadējs pirmais numurs Spānijas izlases vārtos bija Ikers Kasiljass.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu