Policija Maskavā īslaicīgi aiztur britu geju tiesību aktīvistu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Krievijas policija ceturtdien īslaicīgi aizturējusi britu politisko aktīvistu un geju tiesību aizstāvi Pīteru Tetčelu, jo viņš protestējis netālu no Kremļa.

66 gadus vecais Tetčels tika nofotografēts netālu no Kremļa, turam rokās plakātu ar paziņojumu, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins neko nedara, lai novērstu homoseksuāļu spīdzināšanu Čečenijā.

Aktīvists tviterī ar mirkļabirkām #RainbowRussians un #WorldCup2018 paziņoja, ka viņš nogādāts policijas iecirknī, bet vēlāk atbrīvots.

«Esmu runājis ar ģenerālkonsulu, kurš saka, ka viņš atbrīvots pret galvojumu un pret viņu izturējušies labi,» tviterī paziņoja kāds Pītera Tetčela Fonda darbinieks.

Tetčels savu protestu sarīkoja pāris stundas pirms Pasaules kausa finālturnīra futbolā atklāšanas spēles Maskavā starp Krieviju un Saūda Arābiju.

Slejā laikrakstā «The Guardian» Tetčels trešdien norādīja, ka Maskavā cenšas nekrist acīs un izvairīties no Krievijas drošības dienesta. Viņš atklāja, ka Krieviju apmeklē jau sesto reizi, lai atbalstītu vietējos lesbiešu, geju, biseksuāļu un transseksuāļu (LGBT+) tiesību aktīvistus, kuri organizē parādes un protestus.

«Katru reizi tos apspieda varasiestādes, dažreiz vardarbīgi,» norādīja Tetčels.

«LGBT+ cilvēki un daudzi citi krievi cieš no valsts sankcionētas vajāšanas un galēji labējo vardarbības,» norādīja aktīvists, uzsverot, ka pret to ir jācīnās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu