Kalnozols rosina noteikt, ka tiesu izpildītājiem papildus jāapgūst bērnu tiesību jautājumi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Saeimas deputāts Valdis Kalnozols (ZZS) rosina likumā noteikt, ka tiesu izpildītājiem papildus jāapgūst bērnu tiesību jautājumi.

Deputāts rosina papildināt Tiesu izpildītāju likumā noteiktos izglītības kritērijus, nosakot, ka minētajām valsts amatpersonām jāpiedalās Bērnu tiesību aizsardzības likumā noteiktajās apmācībās.

Saskaņā ar Kalnozola rosinājumu tiesu izpildītājiem būs jāapgūst apmācības, kas paredzētas personām, ar kuru faktisko rīcību tiek vai var tikt skartas bērna tiesības un tiesiskās intereses.

Deputāta priekšlikumi paredz arī vairāku citu grozījumu veikšanu, kurus viņš piedāvājis, jo pašreizējā regulējumā «ir izgaismojusies virkne nepilnību, kuras būtu labojamas».

Kalnozols norāda, ka tiesu izpildītāji pašlaik neapgūstot likumā noteikto apmācību personām. Šis apstāklis «rada vēl lielākas negatīvas sekas, tā jau emocionāli smagās saskarsmes lietās», uzskata politiķis.

Parlamentārietis arī aicina noteikt stingrāku kārtību disciplinārlietu rosināšanai pret tiesu izpildītājiem. Tā attieksies uz gadījumiem, kad saņemta sūdzība par spēkā esošā regulējuma būtisku pārkāpumu, kas radījis kaitējumu valsts vai privātpersonu interesēm.

Saeimas Juridiskajai komisijai un parlamentam būs jāskata gan šie, gan citi uz otro lasījumu iesniegtie priekšlikumi grozījumiem Tiesu izpildītāju likumā.

Iepriekš izskanējis, ka pats Kalnozols bijis iesaistīts domstarpību procesā saistībā ar saskarsmes iespējām ar kādu no saviem bērniem. Viņš jau iepriekš publiskojis citus ierosinājumus par nepieciešamajām izmaiņām ar šo jomu saistītajos normatīvajos aktos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu