ASV plosās vētra «Alberto»; gājuši bojā divi žurnālisti

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Subtropiskā vētra «Alberto» pirmdienas pēcpusdienā sasniedza ASV piekrasti. Spēcīgajās vēja brāzmās dzīvību zaudēja divi telekanāla WYFF žurnālisti, kuri devās filmēt vētras plosīšanos. Taču viņu automašīnai uzkrita vēja nogāzts koks, un abi žurnālisti gāja bojā, ziņo raidorganizācija CNN.

Reportieris Maiks Makormiks un fotožurnālists Ārons Smelcers bija devušies uz Polka apgabalu Ziemeļkarolīnā.

«Tas ir dabas untums. Zināms, ka kas tāds notiks, taču nevar paredzēt, kad,» par koka nogāšanos sacīja vietējā ugunsdzēsības dienesta vadītājs Džofs Tenants, kurš neilgi pirms nelaimes gadījuma bija ierakstījis interviju ar Makormiku. «Mēs mazliet parunājām par to, kā viņš gribēja, lai domājam par savu drošību, un mēs gribējām, lai viņi dara to pašu. Pēc 10 vai 15 minūtēm saņēmām zvanu par viņu un viņa fotogrāfu.»

Tiek prognozēts, ka lietavas Floridā un tuvējos štatos turpināsies līdz nedēļas vidum.

Pirmdien vēja ātrums Lagunabīčā, Kalifornijā, sasniedza 20 metrus sekundē. Naktī vēja ātrums samazinājās.

Aculiecinieku video redzamas spēcīgās vēja brāzmas, lietus un pat ūdensstabs, kas izveidojās virs kāda baseina Panamasitijbīčā, Floridā.

Gaidāms, ka spēcīgo lietusgāžu dēļ drīzumā daudzviet ASV varētu sākties plūdi.

«Alberto» ir pirmā vētra šajā sezonā, kam dots vārds. Viesuļvētru sezonas oficiālais sākuma datums ir 1.jūnijs. Meteorologi prognozē, ka gaidāmā Atlantijas okeāna viesuļvētru sezona būs «normāla vai aktīvāka par normālu», taču ne tik postoša kā pagājusī sezona, kurā ietilpa vētras «Hārvijs», «Irma» un «Marija», kas nodarīja lielus postījumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu