Nīderlandes karaliene māsas nāves dēļ neieradīsies valsts vizītē Baltijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JULIEN WARNAND / EPA

Nīderlandes karalienes Maksimas jaunākā māsa atrasta mirusi savā mājā Argentīnas galvaspilsētā Buenosairesā, ziņo BBC. Karaliene atcēlusi savu nākamnedēļ ieplānoto vizīti Baltijas valstīs.

Karalienes 33 gadus vecā māsa Inesa Zoregeta, visticamāk, izdarījusi pašnāvību.

Viņa bija līgavas māsa 2002. gada karaliskajās kāzās un Maksimas un Nīderlandes karaļa Vilema-Aleksandra jaunākās meitas, 11 gadus vecās princeses Arianes krustmāte.

Nīderlandes karaļnama izplatītajā paziņojumā teikts, ka karaliene Maksima, kurai ir argentīniešu izcelsme, ir «šokēta un dziļās sērās». Karaliene atcēlusi nākamnedēļ plānoto valsts vizīti Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. Tādējādi karalis Vilems-Aleksandrs Baltijas valstīs ieradīsies bez laulātās draudzenes.

Pagājušajā gadā 89 gadu vecumā nomira Inesas un Maksimas tēvs Horhe Zoregeta, kurš Argentīnas militārās diktatūras laikā ieņēma lauksaimniecības ministra posteni. Šis fakts pirms karaliskajām kāzām Nīderlandē izsauca visai asas debates un tika pat apspriests valsts parlamentā.

Nīderlandes valdības preses pārstāvis vietējam telekanālam NOS TV apstiprinājis, ka Inesa izdarījusi pašnāvību. Tiek ziņots, ka viņai bijusi depresija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu