EP nākamnedēļ balsos par jauno deputātu vietu sadalījumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FREDERICK FLORIN / AFP

Eiropas Parlamenta (EP) deputāti nākamnedēļ Strasbūrā notiekošās plenārsesijas laikā balsos par jauno vietu sadalījumu EP pēc «Brexit», kā arī apspriedīs tiesu sistēmas reformu Polijā, informēja EP Informācijas birojā Latvijā.

Vietu skaits EP pēc Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) tiks samazināts no 751 uz 705, paredz noteikumi, par kuriem EP deputāti balsos 13.jūnijā. 46 no 73 Lielbritānijas deputātu vietām nākamajās vēlēšanās netiktu aizpildītas, bet atlikušās 27 tiktu sadalītas starp tām valstīm, kuras pašlaik ir nepietiekami pārstāvētas. Daļu vai visas 46 neaizpildītās vietas ES paplašināšanas gadījumā varētu piešķirt jaunām dalībvalstīm. Tās iespējams arī neaizpildīt, lai tā samazinātu EP izmēru.

Paredzams, ka līdz ar plenārsēdes balsojumu trešdien jaunais vietu sadalījums saņems EP galīgo apstiprinājumu. Tas vēl būs jāapstiprina ES valstu līderiem, kuru tikšanās paredzēta 28.jūnijā un 29.jūnijā Briselē.

Savukārt 13.jūnijā eiroparlamentārieši ar Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētāju Fransu Timmermansu apspriedīs tiesu sistēmas reformu Polijā. Polijas valdība veic vērienīgu tiesu sistēmas reformu, kas EK ieskatā apdraud tās neatkarību un varas dalīšanas principu. 2017.gada decembrī EK uzsāka procesu, kura iznākumā Varšavai var tikt piemērotas sankcijas. EK arī saistībā ar reformu uzsākusi vairākas pārkāpuma procedūras.

EP darbakārtībā nākamnedēļ ir arī virkne citu jautājumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu