Krievijas ārlietu ministrs ieradies Ziemeļkorejā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Alexander Shcherbak / TASS

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs ceturtdien ieradies Phenjanā, kur ticies ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu, paziņojusi Maskava.

(Papildināta ziņa.)

Krievijas Ārlietu ministrija tviterī publiskojusi fotogrāfiju, kurā abi politiķi redzami sarokojamies. Cik zināms, šī ir pirmā reize, kad Kims ticies ar Krievijas amatpersonu.

Lavrovs uzaicinājis Kimu apmeklēt Krieviju, savukārt Kims lūdzis nodot siltus sveicienus Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam un visai Krievijas tautai.

Tāpat Kims izteicis pateicību Krievijas vadībai par pretdarbību ASV centieniem nodibināt hegemoniju pasaulē. «Es augsti vērtēju to, ka Putins pretdarbojas ASV hegemonijai. Jūs ļoti asi uzstājaties, un mēs vienmēr esam gatavi risināt sarunas ar Krievijas pusi šajā sakarā,» paziņoja Kims.

Tikmēr Ņujorkā ieradies bijušais Ziemeļkorejas izlūkdienesta priekšnieks Kims Jončols, lai tiktos ar ASV valsts sekretāru Maiku Pompeo.

Diplomātiskā aktivitāte pastiprinājusies, tuvojoties 12.jūnijam, kad būtu jānotiek Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna un ASV prezidenta Donalda Trampa samitam.

Tramps pagājušajā nedēļā tikšanos atcēla, tomēr vēlāk norādīja, ka gatavošanās darbi turpinās.

Arī Ziemeļkoreja norādījusi, ka ir atvērta sarunām, kurās, kā tiek prognozēts, galvenā uzmanība tiks pievērsta Ziemeļkorejas kodolprogrammai.

Ziemeļkorejas ziņu aģentūra KCNA vēsta, ka Lavrovs ieradies Phenjanā pēc Ziemeļkorejas ārlietu ministra uzaicinājuma.

Krievijas Ārlietu ministrija iepriekš informēja, ka sarunās plānots apspriest «būtiskus jautājumus divpusējās attiecībās un galvenos starptautiskos un reģionālos jautājumus».

Šī ir Lavrova pirmā vizīte Ziemeļkorejā kopš 2009.gada, ziņo «Tass».

Mediji arī ziņo, ka Lavrovs trešdien pirmo reizi pa telefonu runājis ar Pompeo.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu