Naktī uz Bolderājas mola aizturēti divi maluzvejnieki ar tīkliem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Valsts vides dienesta (VVD) inspektori sadarbībā ar Ostas policijas darbiniekiem aizvadītajā naktī Rīgā, uz Bolderājas mola, aizturējuši divus maluzvejniekus, kuri ar tīkliem nelikumīgi bija noķēruši apmēram 15 kilogramus zivju.

Kā aģentūru LETA informēja VVD Lielrīgas Reģionālās vides pārvaldes inspektors Gints Zemitāns, naktī uz svētdienu ap plkst.3 VVD saņēma ziņu no Ostas policijas, ka Daugavgrīvā videonovērošanas kamerās redzami cilvēki, kuri no Bolderājas mola jūras pusē liek tīklus.

VVD inspektori kopā ar Ostas policijas darbiniekiem aizsteidzās uz notikuma vietu, kur izdevās aizturēt divus maluzvejniekus - 1979. un 1980.gadā dzimušus Rīgas iedzīvotājus. Viņi nelikumīgajā zvejā izmantoja divus 7-10 metrus garus tīklus, kuros īsā laikā bija saķērušies aptuveni 15 kilogrami dažādu zivju, tai skaitā asari, vimbas, raudas un brekši.

Abiem maluzvejniekiem tika noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli, līdz ar to viņiem tiks piemērots naudas sods vismaz 280 eiro apmērā. Tīkli tika izņemti, bet zivis bija iespējams palaist atpakaļ jūrā, tādējādi paglābjot maluzvejniekus no pienākuma maksāt kompensāciju par dabas resursiem nodarītajiem zaudējumiem, kas varētu būt mērāmi pat vairākos tūkstošos eiro.

Zemitāns izsaka pateicību Ostas policijai par operatīvu sadarbību un ziņošanu, konstatējot iespējamu VVD kompetencē esošu pārkāpumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu