Ieskaties: aizvadītā gada satriecošākie preses foto

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šonedēļ tika atklātas sešas fotogrāfijas, kas šogad pretendē uz pasaulē prestižāko fotožurnālistikas apbalvojumu «World Press Photo» galvenajā kategorijā «Gada foto». Šī ir pirmā reize konkursa vēsturē, kad finālistu darbi tikuši izrādīti pirms uzvarētāja paziņošanas, kas notiks 12.aprīlī Amsterdamā. Konkursā tiek izcelts fotožurnālistu talants un drosme, dodoties uz konflikta zonām un parādot tur notiekošo plašākai sabiedrībai.

 
Foto: Reuters/Scanpix

Protesti Venecuēlā

2017.gadā Venecuēlā norisinājās ielu protesti pret valsts vadītāja Nikolasa Maduro mēģinājumiem valstī nodibināt diktatūru. Viens no protestētājiem - 28 gadus vecais Hosē Viktors Salasars Balsa - aizdegās vardarbīgajās sadursmēs ar Venecuēlas policiju.

Fotogrāfiju 2017.gada 3.maijā uzņēma ziņu aģentūras AFP fotogrāfs Ronaldo Šemits.

 
Foto: Reuters/Scanpix

Posts Mosulā

2017.gada jūlijā teroristu organizācijas «Islāma valsts» kaujinieki tika padzīti no Mosulas. Taču cīņa par pilsētu aiz sevis atstāja iznīcību - gan gruvešos pārvērstas mājas, gan cilvēku upurus. Fotogrāfijā redzams, kā no pēdējās «Islāma valsts» kontrolē esošās vecpilsētas daļas tiek iznests mazs zēns un nodots Irākas bruņoto spēku rokās.

To 2017.gada 12.jūlijā uzņēma «The New York Times» fotogrāfs Ivors Prikets.

 
Foto: Reuters/Scanpix

Rohindžu krīze

2017.gada augustā, baidoties no valdības spēku represijām, no Mjanmas uz kaimiņvalsti Bangladešu pārbēga simtiem tūkstoši rohindžu, kas pieder islāmticīgai etniskajai minoritātei. ANO paziņoja, ka rohindžu situācija esot «etniskās tīrīšanas piemērs». Mjanmas bruņotie spēki apgalvo, ka cīnoties pret rohindžu kaujiniekiem un pret civiliedzīvotājiem nevēršoties, taču žurnālistu intervēto bēgļu pieredze liecina par pretējo.

Nominētajā fotogrāfijā redzami apklāti bēgļu līķi pēc tam, kad to laiva apgāzās apmēram astoņu kilometru attālumā no Bangladešas krastiem. Laivā bija apmēram 100 cilvēki, no kuriem izdzīvoja vien 17.

Foto 2017.gada 28.septembrī uzņēma UNICEF fotogrāfs Patriks Brauns.

 
Foto: Reuters/Scanpix

Gaidot humāno palīdzību Mosulā

Fotogrāfijā redzamas sievietes un meitenes, kuras palika Mosulas rietumos, kamēr pilsētā norisinājās kauja pret «Islāma valsts» kaujiniekiem. Civiliedzīvotājas Mamunas rajonā gaida rindā, lai saņemtu humāno palīdzību.

To 2017.gada 15.martā uzņēma fotogrāfs Ivors Prikets.

 
Foto: Reuters/Scanpix

«Boko Haram» gūstekne

14 gadus vecā Aiša pozē fotogrāfijai Maiduguri, Nigērijā. Viņu nolaupīja islāmistu teroristu grupējums «Boko Haram» un lika viņai doties misijā kā teroristei-pašnāvniecei. Aišai izdevās aizbēgt.

Fotogrāfiju 2017.gada 21.septembrī uzņēmis «The New York Times» fotogrāfs Adams Fērgusons.

 
Foto: Reuters/Scanpix

Terors Londonā

Pagājušogad Londonā notika vairāki terorakti. Viens no tiem notika 22.martā, kad vīrietis ar automašīnu iebrauca cilvēku pūlī netālu no Vestminsteras pils. Pieci cilvēki mira, bet vēl apmēram 50 tika ievainoti.

Fotogrāfijā redzams, kā garāmgājēja cenšas parūpēties par ievainotu sievieti.

To uzņēma aģentūras «Reuters» fotogrāfs Tobijs Melvils.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu