ANO un Mjanma paraksta vienošanos par rohindžu repatriāciju

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Divas ANO aģentūras palīdzēs Mjanmai repatriēt tūkstošiem rohindžu bēgļu, kas, glābjoties no vardarbības, valsti pametuši, apliecināts trešdien parakstītajā nodomu protokolā.

«Līdz ar nodomu protokola parakstīšanu tiek sagaidīts, ka tiks stiprināts darbs, kuru jau pērn uzņēmusies Mjanmas valdība pārvieto personu brīvprātīgas, drošas un cieņpilnas repatriācijas labā,» teikts paziņojumā, kas trešdien publicēts Mjanmas valsts padomnieces un faktiskās valdības vadītājas Aunas Sanas Su Čži vietnē sociālajā tīklā «Facebook».

Memorands, kuru parakstījusi Mjanmas valdība, ANO augstais komisārs bēgļu jautājumos un ANO attīstības programma, ir «neatņemam daļa vispārējai pieejai, lai risinātu Rakhainas pavalsts krīzes iemeslus», tviterī norādīja ANO humāno jautājumu koordinators Mjanmā Knuts Ostbijs.

Rohindži sāka masveidā bēgt no Mjanmas pagājušajā gadā, kad armija 25.augustā Rakhainas pavalstī uzsāka kampaņu pret rohindžu musulmaņu nemierniekiem.

No Mjanmas uz Bangladešu devušies gandrīz 700 000 rohindžu bēgļu.

Mjanma apgalvo, ka militārā kampaņa Rakhainas pavalstī bija leģitīma reakcija uz nemiernieku uzbrukumiem reģionā un noliedz apsūdzības etniskajā tīrīšanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu