WhatsApp papildināts ar reāla laika izsekošanas funkciju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Populārā ātrās saziņas mobilā lietotne WhatsApp nupat papildināta ar jaunu funkciju. Tā ikvienam interesentam dos iespēju sev vēlamam cilvēku lokam ne tikai atklāt savu atrašanās vietu, bet iespēju seko gaitām reāla laika režīmā.

Sekošanas funkcijai būs ne tikai izklaidējošs raksturs, tā dos iespēju arī pārliecināties par konkrētas personas atrašanās vietu. Piemēram, vecākiem noskaidrot, kur atrodas viņu atvase, vai arī draugiem satikties noteiktā vietā.

WhatsApp norāda, ka jaunā papildus funkcija ir pilnīgi droša, jo starp lietotāju viedtālruņiem pārsūtītā informācija tiek šifrēta. Piedevām lietotājiem arī nepieciešams norādīt laika periodu, cik ilgi informācija par viņu atrašanās vietu būs redzama mobilajā lietotnē. Arī šī uzskatāma par drošības funkciju.

WhatsApp

«Vai tu tiktos ar draugiem, saviem mīļotajiem dotu ziņu, ka esi drošībā, dalītos ar pārvietošanās maršrutu, reāla laika sekošanas funkcija ir vienkāršs un drošs veids darīt zināmu, kur atrodies,» norāda WhatsApp.

WhatsApp funkcija ieviesta neilgi pēc tam, kad digitālajā pasaulē plašu rezonansi negatīvā gaismā guva fakts, ka arī Snapchat atklāj lietotāju atrašanās vietu. WhatsApp gadījumā gan situācija ir citādāka, jo lietotāji savu atrašanās vietu var parādīt tikai uz noteiktu laiku un noteiktam kontaktu lokam.

WhatsApp reāla laika sekošanas funkcijas testēšana sākās jau 2017.gada janvārī, bet atjauninātā un papildinātā lietotnes versija būs pieejama tuvāko nedēļu laikā.

Var piebilst, ka WhatsApp patlaban testē arī vairākas citas noderīgas funkcijas. To vidū ir iespēja lietotājam

atsaukt, izdzēst un labot tās ziņas, kas ir nosūtītas, bet vēl nav izlasītas.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu