Koalīcija vēl spriedīs par Skujiņa kandidatūru VID ģenerāldirektora amatam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Koalīcijas partneri vēl spriedīs par nostāju attiecībā uz Māra Skujiņa kandidatūru Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatam, bet Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) to redz kā Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) atbildībā esošu jautājumu.

Par VID vadītāju iecelšanu galavārds ir jāsaka Ministru kabinetam, un Saeimas politiķi lēmuma pieņemšanā nav tieši iesaistīti. Reizē koalīcijas partijām ir iespēja pašu deleģētajiem ministriem dot mandātu iestāties par partijas pozīcijas paušanu valdībā.

ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis norādīja, ka kandidāts ir izraudzīts konkursa kārtībā un tālākais process ir Kučinska un finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS) ziņā. Politiķis apliecināja, ka ZZS šajā jautājumā atbalstīs premjera un Reiznieces-Ozolas pozīciju.

Nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK varētu aicināt kandidātu uz valdes vai frakcijas sēdi, lai iztaujātu Skujiņu par iecerētajām darba prioritātēm, aģentūrai LETA norādīja partijas priekšsēdētāja vietnieks Gaidis Bērziņš. Viņš norādīja, ka VID nepieciešams noturēt iepriekš uzņemto darbības virzienu, piebilda politiķis.

Partija «Vienotība» Skujiņa kandidatūru apspriedīs valdes sēdē un sagaidāms, ka par pretendentu notiks pārrunas arī koalīcijā, norādīja politiskā spēka Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Jānis Upenieks.

Kā ziņots, par atbilstošāko VID ģenerāldirektora amata kandidātu konkursa komisija ir izvēlējusies bijušo Latvijas Televīzijas valdes locekli Skujiņu.

Skujiņš par saviem galvenajiem uzdevumiem apstiprināšanas amatā gadījumā nosauca VID klientu apkalpošanas uzlabošanu, VID iekšējo procesu optimizāciju, kā arī nodokļu plaisu samazināšanu.

Konkursa komisijas izraudzītais kandidāts tiks ieteikts finanšu ministrei, kas savukārt pieņems lēmumu par šī pretendenta kandidatūras virzīšanu apstiprināšanai Ministru kabinetā. Reizniece-Ozola ar kandidātu tiksies pirmdien, 4.jūnijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu