Noskaidrota automašīna, ar kuru pārvietojās Bunkus slepkavas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Policija lūdz atsaukties visus, kas pēdējās dienās redzējuši automašīnu VW LT ar valsts numura zīmi JD 5960 oranži sarkanā krāsā ar dubultkabīni un kravas kasti, kas pārvilkta ar sarkanu vai oranžu tentu. Tāpat lūdz atsaukties cilvēkus, kuriem ir informācija par viltotās numurzīmes izgatavošanu.

Izmeklēšanas laikā tika iegūta informācija, ka bruņotajā uzbrukumā izmantota automašīna VW LT oranži sarkanā krāsā ar dubultkabīni un kravas kasti, kurai bija uzmontēts sarkanas vai oranžas krāsas tents. Automašīnai bija uzliktas viltotas valsts reģistrācijas numuru zīmes JD 5960. Pēc nozieguma automašīna tika atrasta sadedzināta.

Valsts policija lūdz atsaukties visus iedzīvotājus, kuru uzmanību pievērsusi automašīna ar minēto aprakstu, piemēram, nepareizi novietota; atradusies vietā, kur iepriekš nav redzēta; kādu laiku stāvējusi; braucot veikusi neparastus manevrus vai pievērsusi uzmanību jebkurā citā veidā. Katra informācija izmeklēšanai var būt ļoti noderīga.

«Lūdzam atsaukties arī tos, kuriem ir jebkāda informācija par darbībām ar šo numura zīmi: izgatavošanu, nodošanu, dāvināšanu vai jebkurām citām darbībām. Atgādinām, ka policijai labprātīgi sniegta informācija par šīs numurzīmes tapšanu, atbrīvos jūs no atbildības,» norāda Valsts policija.

Informāciju Valsts policiju lūdz sniegt zvanot pa tālruņa numuriem 110; 67014002, vai sūtot elektroniski uz e-pastu izmekletajiem@vp.gov.lv. Anonimitāte tiek garantēta.

Saskaņā ar Ceļu satiksmes drošības direkcijas datiem valsts numura zīme JD 5960, kāda bija uzstādīta slepkavībā izmantotajam «Volkswagen LT», patiesībā ir reģistrēta uzskaitē esošam mikroautobusam «Volkswagen Transporter».

Ziņots, ka, izmeklējot vakar Aizsaules ielā 1 notikušo slepkavību, kur ar vairākiem šāvieniem tika nogalināts maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus, policija aicina autovadītājus, kuri 30. maija rītā, laika posmā no pulksten 8.00 līdz 9.00, atradās rajonā Mežaparks – Sarkandaugava – Brāļu kapi, pārskatīt savu video reģistratoru ierakstus un sazināties ar policiju.

«Iespējams, jūsu video reģistrators var būt fiksējis kādu autotransportu, cilvēkus vai situācijas, kas var būt ļoti nozīmīgas izmeklēšanai,» norāda policija.

Ja jums ir video par pārvietošanos kartē norādītajā teritorijā un minētajā laikā, lūgums sazināties ar policiju pa e-pastu izmekletajiem@vp.gov.lv , kur jūs varat nosūtīt linku ar videofaila atrašanās vietu vai arī sazināties pa tālruni 67014002.

Zvērināts advokāts, maksātnespējas administrators Bunkus tika nošauts savā automašīnā «Range Rover» trešdienas rītā plkst. 8.40, pie Meža kapiem, Aizsaules ielā 1, Rīgā.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) norādīja, ka, visticamāk, notikusi Bunkus pasūtījuma slepkavība, kas saistīta ar viņa profesionālo darbību, bet nevar izslēgt arī citas versijas.

VP jau 2016.gadā sāka kriminālprocesu par draudiem Bunkum.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu