Junkurs strādā par nekustamā īpašuma aģentu un neizslēdz iespēju atgriezties politikā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

Bijušais Saeimas deputāts Jānis Junkurs, kurš šī parlamenta sasaukuma pilnvaru pirmajā dienā nolika savu mandātu, lai parlamentā varētu iekļūt Solvita Āboltiņa, pašlaik strādā par nekustāmo īpašumu aģentu, bet neizslēdz iespēju atgriezties politikā.

Junkurs aģentūrai LETA pastāstīja, ka šajā jomā strādā kopš janvāra. Kad Junkurs paziņoja par mandāta nolikšanu, viņš apgalvoja, ka saņēmis darba piedāvājumu no kāda Honkongas uzņēmuma. Taujāts par šo darbu, Junkurs norādīja, ka viss nav sanācis tā, kā bija plānots. Vienlaikus viņš sacīja, ka gan toreiz, gan pašlaik deputāta mandāta nolikšanu neuzskata par kļūdu.

Junkurs bija «Vienotības» biedrs un no partijas oficiāli nav izstājies. Runājot par iespējamu atgriešanos politikā un dalību Saeimas vai Eiropas Parlamenta vēlēšanās, Junkurs teica, ka šādu iespēju neizslēdz, tomēr sīkāk par šo jautājumu runāt esot pāragri.

Kā ziņots, Junkurs 12.Saeimas pilnvaru pirmajā dienā nolika savu deputāta mandātu, ar šādu soli parlamentā ļaujot iekļūt toreizējai partijas «Vienotība» līderei Āboltiņai.

Deputāts 2014.gadā apgalvoja, ka esot saņēmis darba piedāvājumu no kāda Honkongas uzņēmuma, kas nodarbojas ar importa preču atmuitošanu. Viņš pastāstīja, ka, uzņēmumam paplašinoties, plānots izvērst sadarbību ar Eiropas Savienības un Skandināvijas valstīm. Veicināt uzņēmuma attīstību šajā virzienā arī būs viens no viņa pamata uzdevumiem, tolaik norādīja Junkurs.

Viņš uzsvēra, ka nolikt mandātu ir viņa «patstāvīgs un individuāls lēmums». «Sarunas par mandāta nolikšanu vai kādu citādu rīcību pēc 12.Saeimas vēlēšanām man ne ar vienu nav bijušas. Lēmumu nolikt deputāta mandātu esmu pieņēmis tikai tādēļ, ka esmu saņēmis izdevīgu darba piedāvājumu Honkongā,» apgalvoja Junkurs.

Arī Āboltiņa šā gada sākumā nolika deputātes mandātu un atgriezās diplomātiskajā dienestā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu