Maksā - saņem aizlūgumu biznesam; policija aicina nebūt lētticīgiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Linkedin

Cilvēki līdzekļus cenšas iegūt dažādos veidos - gan godīgi strādājot, gan mēģinot apkrāpt ļaudis. Tāpat ik pa laikam ziedot naudu aicina arī reliģiskiem mērķiem. Pie portāla TVNET vērsās kāds vērīgs lasītājs, kurš tīklā «Linkedin» pamanījis kādu profilu, kurā norādīts, ka, ziedojot lielas summas, var kļūt par «kalpošanas partneri, lai saņemtu svētību biznesam».

«Kalpošana ir starptautiska, un Tu vari kļūt par manas kalpošanas partneri, lai Dievs var svētīt Tavu biznesu un visas pārējās dzīves jomas,» vēstīts kāda vīrieša profilā. Viņš arī norāda, ka partnerība esot vairāku līmeņu un ziedojumu summas svārstās no pieciem līdz pat 50 tūkstošiem eiro.

Vienlaikus ziedot varot arī mazākas summas, tiesa, tad cilvēks nebūs partneris, bet vien atbalstītājs.

Vīrietis cilvēkiem, kuri ir gatavi ziedot, sola arī detalizētu kalpošanas atspoguļojumu, ja tiktu izteikta šāda vēlme.

«Zinot, ka ir dažādas reliģiskas organizācijas, kas no jau tā nabagiem cilvēkiem cenšas iegūt naudu, solot pretī garīgu palīdzību un apgaismību, vai šāda veida sludinājumi nav uzskatāmi par krāpšanu?»

vaicā lasītājs.

Valsts policijas pārstāve Ilze Jurēvica portālam TVNET skaidro, ka personām nav aizliegts izvietot dažādus sludinājumus, tostarp par ziedojumu vākšanu dažādiem mērķiem.

«Tāpat vēršam uzmanību, ka ziedojumu sniegšana arīdzan ir personas brīva izvēle,» viņa turpina.

Jebkurā gadījumā Valsts policija aicina iedzīvotājus pirms jebkādas samaksas veikšanas rūpīgi izvērtēt, ar kādām personām attiecīgos darījumos iesaistīties, kā arī nebūt lētticīgiem un rūpīgi izvērtēt darījumus, kuros apsver iesaistīties.

Tāpat policija atgādina: ja tomēr personai rodas aizdomas par krāpniecību, jāvēršas policijā ar iesniegumu, tajā norādot visu zināmo informāciju par attiecīgo gadījumu un radušamies aizdomām. Iesniegumu policijai var nodot jebkurā tuvākajā Valsts policijas iecirknī vai elektroniski – portālā «Latvija.lv».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu