Krievijas oligarham Abramovičam nav pagarināta Lielbritānijas vīza

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Krievijas oligarham Romānam Abramovičam nav pagarināta Lielbritānijas vīza, svētdien vēsta tīmekļa izdevums «The Bell», atsaucoties uz diviem avotiem miljardiera paziņu lokā.

Šī iemesla dēļ Abramovičs nav varējis apmeklēt Anglijas kausa finālu, kurā viņam piederošais klubs «Chelsea» uzvarējis «Manchester United».

Iepriekšējās oligarha vīzas derīguma termiņš beidzies pirms trim nedēļām, bet jauna viņam nav izsniegta, teikuši izdevuma sarunbiedri.

Oficiāli jaunas vīzas izsniegšana nav atteikta, sacījis avots. Britu varasiestādes turpinot izskatīt Abramoviča dokumentus.

«The Bell» publikācijā minēto informāciju nevēlējās komentēt nedz Abramoviča, nedz Lielbritānijas Iekšlietu ministrijas pārstāvji.

Pēdējo reizi Abramoviča privātā lidmašīna «Boeing 767» bijusi Londonā 1.aprīlī, vēsta «The Bell» atsaucoties uz datu bāzi «ADS-B Exchange», kas apkopo visas pasaules lidmašīnu transponderu datus.

Marta beigās Lielbritānijas iekšlietu ministre Embera Rada, atbildot uz jautājumu par vīzām, kas no 2008. līdz 2015.gadam izsniegtas 700 turīgiem Krievijas pilsoņiem, sacīja, ka šīs vīzas tiks pārbaudītas atkārtoti.

Kā norāda «The Bell», nav zināms, vai šai pārbaudei pakļauts arī Abramovičs. Papildu dokumenti viņam nav pieprasīti, sacījis avots.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu