Rīgā augstu apbalvojumu saņems bijušais Polijas prezidents Lehs Valensa

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Rīgā 24.maijā un 25.maijā notiks Eiropas politiskās apvienības Eiropas Tautas partija (ETP) domnīcas konference «Eiropas dzīvesveids», kuras laikā bijušajam Polijas prezidentam Leham Valensam tiks piešķirts Eiropas Ideju tīkla apbalvojums, aģentūru LETA informēja ETP grupas Latvijas preses un komunikācijas padomnieks Ģirts Salmgriezis.

Apbalvojums nosaukts portugāļu politiķa Francisko Lukas Pires vārdā, kurš bija pirmais Eiropas Parlamenta (EP) viceprezidents no Portugāles. Valensam šis apbalvojums tiks piešķirts par ieguldījumu Eiropas projekta veidošanā, tiesiskuma, liberālās demokrātijas un kristīgo vērtību nostiprināšanā, kas arī ļoti nozīmīgi ETP politiskajam spēkam.

Šo apbalvojumu Valensam pasniegs ETP priekšsēdētājs Manfrēds Vēbers un frakcijas viceprezidents Paulo Rangels. Savulaik šo apbalvojumu ir saņēmuši arī bijušais EP prezidents Hans Gerts Poterings un ETP prezidents Žozefs Dauls.

Savukārt konferencē EP deputāti, politiķi, Latvijas un starptautiskie viedokļu līderi, eksperti diskutēs par aktuālo Eiropas Savienības (ES) politisko procesu attīstību, drošības jautājumiem, kā arī par ES attiecībām ar Krieviju.

Rangels uzsvēris, ka gadu pirms EP vēlēšanām Rīgā notiks viena no svarīgākajām domnīcas vasaras universitātēm. «Eiropas Ideju tīkls un ETP grupa, vērojot patlaban aktuālo politisko situāciju Polijā, vēlas uzsvērt, ka mēs iestājamies par tiem, kuriem šīs vērtības ir ļoti svarīgas. Eiropas Savienība ir arī miera veiksmes stāsts. Lehs Valensa ar savu atbildīgo cīņu par brīvību to simbolizē, jo 1983.gadā viņš saņēma arī Nobela Miera prēmiju,» norāda Rangels.

No Latvijas pasākumā piedalīsies Vidzemes augstskolas rektors Gatis Krūmiņš, Latvijas Universitātes profesore Žaneta Ozoliņa, rakstniece Nora Ikstena, Valsts prezidenta nacionālās drošības padomnieks, Nacionālās drošības padomes sekretārs Jānis Kažociņš. Starptautiskās diskusijas vadīs arī EP deputāti - Sandra Kalniete (V), Krišjānis Kariņš (V), Inese Vaidere (V) un Artis Pabriks (V).

Eiropas Ideju tīkls ir domnīca, kas aktualizē galvenos aktuālos jautājumus ES dalībvalstīs. Ideju tīkls sāka darboties 2002.gadā un strauji kļuva par svarīgu Eiropas centriski labējo politiķu tikšanās un intelektuālo ideju apmaiņas vietu. Domnīca pulcē aptuveni 600 dalībniekus, viedokļu veidotājus, politiķus, uzņēmējus, akadēmiķus, padomniekus, žurnālistus un pilsoniskās sabiedrības pārstāvjus, kuriem interesē Eiropas attīstības jautājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu