Rasmusens piedāvājumu «Norvik bankā» pieņēmis pēc ilgām sarunām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ballesteros / EFE

«Norvik bankas» padomes priekšsēdētāja vietnieks Anderss Fogs Rasmusens piedāvājumu strādāt bankas padomē pieņēmis pēc pusgadu ilgām sarunām, intervijā aģentūrai LETA sacīja Rasmusens.

«Es pavadīju pusgadu, uzdodot jautājumus un tiekoties ar viņiem [»Norvik bankas» pārstāvjiem], lai pārliecinātos, ka bankai ir nopietni nolūki būt caurredzamai un apņēmīgai cīņā ar naudas atmazgāšanu, korupcijas finansēšanu utt. Pēc pusgada es izlēmu pieņemt šo ielūgumu un pievienojos padomei šā gada janvārī. Es ceru, ka es varu dot savu ieguldījumu bankas modernizēšanā, tās caurredzamībā un tajā, lai banka atbilstu visām Eiropas Savienības (ES) un starptautiskajām prasībām attiecībā uz labu banku praksi,» teica Rasmusens.

Jautāts, kāda bija motivācija pieņemt piedāvājumu strādāt «Norvik bankas» padomē, Rasmusens norādīja, ka iepriekš viņš bija cieši saistīts ar Baltijas valstīm daudzus gadus gan kā Dānijas premjerministrs, gan kā NATO ģenerālsekretārs. «Es vienmēr esmu vēlējies palīdzēt Baltijas valstīm sasniegt ES un starptautiskos standartus. Tā bija mana galvenā motivācija,» viņš sacīja.

Tāpat Rasmusens atzina, ka nenožēlo šo lēmumu. «Nē, es to nenožēloju. Es uzmanīgi sekoju situācijai Latvijā un uztveru savu darbu padomē ļoti nopietni. Padomes loma ir sniegt padomus valdei un akcionāriem. Padome ir neatkarīga, un līdz šim banka ir sekojusi mūsu ieteikumiem. Es turpināšu iesniegt savas idejas un priekšlikumus, kad redzēšu pēc tā nepieciešamību, lai banka tuvotos vislabākajiem darbības standartiem. Mans mērķis ir, lai «Norvik banka» kļūst par līderi uzlabojumu veikšanā Latvijas finanšu sistēmā,» pauda Rasmussens.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 2018.gada sākumā Rasmusens tika iecelts «Norvik bankas» padomes priekšsēdētāja vietnieka amatā.

Rasmussens no 2009.gada līdz 2014.gadam bija NATO ģenerālsekretārs, bet no 2001.gada līdz 2009.gadam viņš bija Dānijas premjerministrs. Iepriekš Rasmusens bijis arī Dānijas nodokļu ministrs un ekonomikas ministrs.

Tāpat ziņots, ka «Norvik banka» pagājušajā gadā strādājusi ar zaudējumiem 44,03 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš. Savukārt «Norvik bankas» aktīvi 2017.gada 31.decembrī bija 788,977 miljonu eiro apmērā, kas ir par 10,2% jeb 89,199 miljoniem eiro mazāk nekā 2016.gada beigās.

Pēc aktīvu apmēra «Norvik banka» 2017.gada beigās bija septītā lielākā banka Latvijā, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati. «Norvik bankas» akciju kontrolpaketes īpašnieks ir Grigorijs Guseļņikovs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu