Ielaid dabu interjerā - kādus rakstus un tekstūras izvēlēties šovasar

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Dabiski materiāli, ziedu raksti un koka tekstūra interjera dizainā ir bijuši vienmēr, taču mūsdienu modernisma iespaidā par pieprasītiem materiāliem kļūst metāls, stikls un plastikāts. Lai arī interjera dizainā aktuāli ir rūpnieciski iegūti materiāli, dabas vēsmas, zīmējumi, raksti un tekstūra joprojām ir aktuāli un to kombinācijas ir pat ieteicamas mājokļa iekārtojumā.

 
Foto: Unsplash

Minerālu tekstūra

Marmora un citu minerālu tekstūra mūsdienu interjera dizainā ir piedzīvojusi teju vai renesansi - veikalu plauktos, interjera katalogos vai žurnālos dekori vai citi interjera priekšmeti ar marmora tekstūru nav retums. Piešķir telpai romantisku noskaņu un izvēlies tapetes ar marmora vai kāda cita minerāla rakstiem un apvieno tās ar metāla detaļām, piemēram, zeltītu stāvlampu vai kafijas galdiņu ar zeltītām vai vara krāsas kājām.

 
Foto: Unsplash

Trauslais zieds

Izvēlies aizkarus ar maigiem ziedu rakstiem neuzkrītošos toņos un piekarini tos ēdamistabā. Maigie ziedu raksti atsvaidzinās telpu un piešķirs tai vieglumu.

 
Foto: Unsplash

Koka tekstūra un keramika

Kombinē koka materiālus ar keramiku un akmens masu, piemēram, izvēlies koka virtuves skapīšus, bet to virsmai izvēlies akmens masu vai marmoru. Nebaidies veidot kompozīcijas ar koka un keramikas traukiem - uz virtuves palodzes noliec akmens vai marmora tekstūras glāzi un izkārto tajā koka virtuves piederumus.



 
Foto: Unsplash

Zelta lapas

Pārvērt dabisko par eleganto - iedvesmojies no meža veltēm, piemēram, papardēm vai bērzu lapām un izrotā centrālo sienu ar zeltītām lapām. Nokrāso kādu sienas daļu zilganzaļā tonī vai atstāj to baltu un pamīšus iezīmē zelta lapas. Līdzīgu principu var ievērot tropisko elementu cienītāji - uz zaļganām sienām lieliski izskatīsies zeltainas palmu lapas vai ananasi.



 
Foto: Unsplash

Vīteņaugu šarms

Apvieno dabas elementus ar moderno - kombinē smalku augu rakstus ar modernām mēbelēm un aksesuāriem. Nokrāso sienas, kājlīstes, durvis, durvju ailes baltas un no griestu un sienas stūra uzzīmē plūstošus un smalkus vīteņaugu zariņus - krītošais augs veidos dramatisku un sirreālu efektu un padarīs telpas atmosfēru dinamiskāku. Šādam sienas dizainam piestāvēs gaišas koka mēbeles vai dekori pieklusinātos toņos.



 
Foto: Unsplash

Dabiskā atlase

Nebaidies kombinēt metālu ar keramikas izstrādājumiem - izrotā ēdamistabas sienu ar krāsainiem māla un zelta šķīvīšiem. Ņem vērā - izvēlies šķīvīšus, kuru krāsas ir ieturētas pieklusinātos toņos, piemēram, tumšos vai pasteļu. Šādas krāsas labāk kombinēsies ar metāliskajiem šķīvjiem.



 
Foto: Unsplash

Atpakaļ pie akmeņiem

Līdzīgi kā ar minerālu tekstūru, arī akmeņu tekstūra dekoros šogad dominē interjera katalogos un žurnālos. Dinamiskākai atmosfērai piekarini vannasistabā vai virtuvē aizkarus ar akmens tekstūru - šādi aizkari veidos interesantu gaismas spēli un vienlaikus funkcionēs kā telpas centrālais punkts.

 
Foto: Unsplash

Ideāls balanss

Ļauj viegliem ziedu vai lapu rakstiem saplūst ar košiem dekoriem - guļamistabā izvēlies pelēcīgas vai gaiši zilas tapetes ar maigiem ziedu rakstiem. Maigās tapetes paspilgtini ar spilgtām detaļām, piemēram, ar koši ziliem vai zaļiem spilveniem vai rozā pledu.



KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu