Rekords sasniegts – Eiropas eksāmenā piedalījušies 16 tūkstoši cilvēku

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Šogad Eiropas eksāmenu kārtojuši 16 643 interesenti, kas ir rekordliels dalībnieku skaits. Ja pērn testu aizpildīja vairāk nekā 14 tūkstoši cilvēku visā Latvijā, tad šogad 9. maijā aktivitāte bija ievērojami lielāka.

Biedrības «Eiropas Kustība Latvijā» ģenerālsekretāre Liene Valdmane lielo cilvēku aktivitāti skaidro ar to, ka beidzot vairums Latvijas iedzīvotāju apzinās, ka mēs dzīvojam Eiropas Savienībā un ka mēs esam daļa no tās. «Cilvēki, kuri atnāca šodien kārtot eksāmenu klātienē, saprot, ka zināšanas nav tikai sausi fakti, bet gan iespēja, kas mudina rīkoties savu dzīvi padarīt labāku,» tā Liene Valdmane.

Tā kā eksāmenu varēja kārtot ne tikai tiešsaistē vietnē «www.esmaja.lv», bet arī klātienē vairākās vietās, organizatori novērojuši, ka šogad bija lielāka interese no krievvalodīgo iedzīvotāju puses, ja salīdzina ar mazākutautību aktivitāti iepriekšējos gados.

Ar plašu pasākumu klāstu šodien Latvijā tika svinēta Eiropas diena jeb Eiropas Savienības (ES) dzimšanas diena, kuras laikā dažādās akcijās bija iespējams gan iepazīt Eiropas kultūras mantojumu, gan dažādu Eiropas valstu tradīcijas, gan arī Eiropas fondu finansējuma dažādību.

Visas dienas garumā iedzīvotāji tiešsaistē vietnē «www.esmaja.lv» varēja kārtot Eiropas eksāmenu, kas ir tests, lai visu vecumu cilvēki varētu pārbaudīt savas zināšanas un izpratni par dzīvi Eiropā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu