VP priekšnieks: galvenais uzdevums 9.maijā ir nepieļaut fiziskas konfrontācijas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Galvenais policijas uzdevums 9.maijā ir nepieļaut fiziskas konfrontācijas, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» teica Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Viņš pauda, ka verbālas konfrontācijas ir neizbēgamas, bet galvenais ir nepieļaut kādas «fiziskas darbības». Tāpat likumsargi sekos līdzi dažādiem iespējamiem administratīvajiem pārkāpumiem.

Ķuzis uzsvēra, ka drošības situācija patlaban ir stabila. Kopumā gaidāmie pasākumi un to scenārijs policijai ir zināms.

Viņš piebilda, ka šogad gan dažādas attiecības ir nedaudz saspīlētas. Esot arī jūtama priekšvēlēšanu gaisotne. Tāpat paredzēts viens iepriekšējos gados nenoticis gājiens, tomēr tas nav tieši saistīts ar pasākumu Uzvaras parkā.

«Jebkurā gadījumā šie riski ir pietiekoši nopietni, lai mēs šim pasākumam pievērstos pastiprināti,» secināja VP priekšnieks, piebilstot, ka ir izstrādāts rīcības plāns, gan sadarbojoties ar pasākuma organizatoriem, gan to piesaistītajiem apsardzes darbiniekiem.

Kā vēstīts, Rīgas domē 9.maijā pieteikts ikgadējais biedrības «9.may.lv» pasākums pie Uzvaras pieminekļa, kā arī divi gājieni.

Pasākums Uzvaras parkā pieteikts no plkst.9 līdz plkst.23, kā mērķi norādot fašisma sagrāves svinēšanu. Šis pasākums pēdējos gadus pulcējis vairākus desmitus tūkstošus cilvēku. Organizatori pieteikumā norādījuši, ka tajā piedalīsies vismaz 10 000 cilvēku.

9.maijs ir datums, kad bijušajā Padomju Savienībā atzīmēja Uzvaras dienu pār nacistisko Vāciju un tradicionāli krievvalodīgo vidū šī diena tiek atzīmēta arī Latvijā.

Ierasts, ka pasākumā piedalās vairāki desmiti tūkstoši cilvēku un tas izpelnās arī lielas sabiedrības daļas kritiku. Ik gadu policija pasākuma apmeklētājiem ir spiesta noformēt arī administratīvā pārkāpuma protokolus par būšanu stiprā alkohola reibumā, urinēšanu publiskā vietā un citiem pārkāpumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu