Madsens apstrīd viņam piespriesto mūža ieslodzījumu par Kimas Vallas slepkavību

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Reuters/Scnapix

Dāņu izgudrotājs-amatieris Pēters Madsens apstrīd par zviedru žurnālistes Kimas Vallas slepkavību un līķa sadalīšanu piespriesto sodamēru - mūža ieslodzījumu. Taču viņš nemēģina panākt notiesājošā sprieduma atcelšanu, vēsta raidorganizācija BBC.

47 gadus vecais Madsens aprīlī tika notiesāts par slepkavību ar iepriekšēju nodomu, līķa sadalīšanu un seksuāla rakstura uzbrukumu.

Madsena apelācija attiecas «vienīgi» uz piespriesto sodamēru, nevis «jautājumu par vainu», tvītoja Dānijas prokuratūra, piebilstot, ka Madsena rīcību tomēr nevajadzētu uztvert kā vainas atzīšanu.

Dānijā uz mūžu ieslodzītie cietumā pavada vidēji 16 gadus. Īpaši nežēlīgu slepkavību gadījumos laiks, ko nāksies pavadīt cietumā, var būt garāks.

Nežēlīgā slepkavība šokēja Dānijas sabiedrību. 30 gadus vecā Valla pagājušā gada 10.augustā devās intervēt Madsenu viņa paštaisītajā zemūdenē, bet pēc tam vairs dzīva netika redzēta. Nākamajā dienā zemūdene mīklainos apstākļos nogrima, un no tās tika izglābts tolaik 46 gadus vecais Madsens.

Pēc nepilnām divām nedēļām Kopenhāgenas piekrastē tika atrasts Vallas torss bez galvas, rokām un kājām. Turpmāko mēnešu laikā turpinājās meklējumi, līdz pagājušā gada novembrī beidzot tika atrastas visas Vallas ķermeņa daļas.

Tiesāšanās Kopenhāgenā notika kopumā 11 dienas, neskaitot pārtraukumus. Tiesā tika izrādīti nežēlīgi video ar sieviešu slepkavībām un sakropļošanu, ko Madsens bija skatījies pirms Vallas nāves. Prokurors sacīja, ka Madsenam esot bijis seksuāls motīvs.

Madsenam tika piespriests mūža ieslodzījums.

«Man ļoti, ļoti žēl, ka tā notika,» teica Madsens, kad viņam tika dots vārds.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu