Bārа skapis - modes tendece vai nepieciešamība?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mūsdienu steidzīgā ritma ietekmēti, cilvēki paliek noslēgtāki un vairāk sargā savu privāto dzīves telpu. Mēs daudzus svētkus izvēlamies svinēt ārpus mājām, piemēram, sapulcinām radus uz šobrīd populārajām vēlajām brokastīm jeb branču. Savukārt mājās mēs biežāk izvēlamies bezrūpīgu atpūtu un atslābinošu lounge atmosfēru: proti, vakarā pēc garas un smagas darba dienas izbaudām glāzi laba vīna, vai, iztiekot ar vieglām uzkodām un spēcīgo viskiju vai rumu, atpūšamies pašu tuvāko draugu sabiedrībā.

Foto: Publicitātes foto

Ir daudz ieteikumu, kā plānot viesistabu, izvietot mājoklī mēbeles, taču vispār netiek pieminēts tas, kur savā mājvietā ieplānot vietu alkoholiskajiem dzērieniem.

Lai izveidotu gaumīgu bāru, nav nepieciešams pie mājas rakt vīna pagrabu vai ziedot pusi no virtuves platības. Kā sadarbībā ar «Decco Centrs» stāsta interjera dizaina studijas «Intrante» vadītāja Lolita Freidmane, pietiks, ja iegādāsieties elegantu, modernu un sava mājokļa interjeram atbilstošu bāra skapi vai kumodi. Viņa arī norāda: lai arī bāra skapjus ražotāji piedāvā kopš 20. gadsimta, īpaši aktuāli tie kļuvuši vien mūsdienās. «Bārs - tā ir ne tikai alkoholisko dzērienu glabāšanas vieta, bet arī mēbeļu dizaina objekts telpā, kas lieliski papildina interjera un izceļ saimnieka gaumi,» apgalvo Freidmane.

Foto: Publicitātes foto

Plānojot mājās bāra mēbeli, vispirms ir jānosaka tā atrašanās vieta mājoklī - vai tā būs ēdamistaba, virtuve vai viesistaba? Bāram ir jābūt telpā, kurā mēs uzņemam viesus vai atpūšamies. Iespējams, draudzīgas pasēdēšanas notiek virtuvē – ēdamzonā? Tādā gadījumā arī bāru ērti var novietot netālu no ēdamzonas, bāra letes vai virtuves salas, kas vienlaicīgi pilda arī galda funkciju. Savukārt situācijā, ja dzīvoklī viesu pulcēšanās notiek atvērtā tipa telpā, piemēram, virtuvē - viesistabā, tad bāru ir vēlams novietot netālu no dīvānu atpūtas zonas vai ēdamgalda.

Foto: Publicitātes foto

Savukārt izvēloties bāra modeli, ir jāņem vērā alkoholisko dzērienu skaitu, trauku un piederumu daudzums, kas atradīsies bāra skapī, kā arī bāra mēbeles dizains.

Ar bāra palīdzību var būtiski papildināt un izcelt interjeru. Vēl nesen bārs interjerā bija saimnieku statusu apliecinoša mēbele, bet šodien tā jau ir gaumīga un funkcionāla interjera sastāvdaļa. «Izvēloties bāru, ir būtiski pievērst uzmanību mēbeles apdarei un funkcionālam iekšējam plauktu izvietojumam. Svarīgi, lai tas iekļaujas kopējā telpas interjerā, ir ērts lietošanā un sniedz estētisko funkciju,» aicina ņemt vērā L.Freidmane.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu