«Kritiskās masas» velobraucienā piedalās aptuveni tūkstotis dalībnieku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Šodien Rīgā 15.veloentuziastu braucienā «Kritiskā masa» piedalās aptuveni tūkstotis veloentuziastu, novēroja aģentūra LETA.

Velobraucēji ar dažāda lieluma un modeļu velosipēdiem plkst.13 pulcējās pie Dailes teātra. Pasākuma rīkotāji aicināja braucienā piedalīties visus nemotorizētu braucamrīku valdītājus - arī skrituļslidotājus, dēļotājus, skrejriteņojtājus un braucējus ratiņkrēslos.

Pārsvarā pasākumā piedalās gados jauni velobraucēji, vairāki no tiem ar netradicionāliem, pašdarinātiem velosipēdiem.

Pasākuma rīkotāju «Facebook» profilā dalību velobraucienā bija apstiprinājuši ap 1120 cilvēki.

«Kritiskās masas» brauciena mērķis ir «svinēt pavasari» un atgādināt politiķiem par veloinfrastruktūras jautājumu risināšanu galvaspilsētā.

«Kritiskās masas» velobrauciens šogad norisinās jau 15.reizi. Tradicionāli tajā piedalās vairāki tūkstoši dalībnieku.

Notiekošo uzrauga pašvaldības policijas darbinieki.

Kā ziņots,

Valsts policija uzskata, ka «Kritiskās masas» haotiskā un spontānā masveida braukšana rada būtiskus drošības riskus.

Pieredze liecinot, ka šāda haotiska un spontāna masveida braukšana ar neprognozējamu velokustības braucēju maršrutu, bieži vien klaji pārkāpjot ceļu satiksmes noteikumus, rada būtiskus drošības riskus gan pašiem brauciena dalībniekiem, gan citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

Tāpēc Valsts policija aicina ikvienu - īpaši vecākus ar maziem bērniem - rūpīgi pārdomāt, vai dalība šajā braukšanā tik tiešām veicina mērķa sasniegšanu - drošu pilsētvidi velosipēdistiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu