Cik daudz vīna ikdienā ir veselīgi? Atbild eksperts.

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Nupat kā atvērušās vasaras terases Rīgas vecpilsētā un citviet. Vīns un citi atspirdzinoši dzērieni šādās reizēs nereti ir bieža piedeva vakariņām. Kas uzskatāmas par alkohola lietošanas normas robežām, tajā pašā laikā nekaitējot savam organismam?

Jāsaka gan, ka apgalvojums, ka alkohols mērenās devās pozitīvi ietekmē veselību, saskaņā ar svaigāko pētījumu rezultātiem, ir aplams. 2018. gada aprīlī publicētais pētījums, kurā piedalījās vairāk nekā 600 tūkstoši cilvēku, apstiprina, ka alkohola lietošana, pat mazās devās, nāk par ļaunu un ievērojami samazina dzīves ilgumu.

Eksperti iesaka alkohola lietošanu samazināt līdz minimumam – lietot ne vairāk kā 100 gramus nedēļā.

Nav nekas jauns, ka

pārmērīga alkohola lietošana ir tieši saistīta ar vairāk nekā 60 slimību cēloņiem,

piemēram, aknu cirozi, smadzeņu šūnu intoksikāciju un sirds aritmiju. Tāpat alkohola lietošana ievērojami paaugstina onkoloģisko saslimšanu risku, īpaši ar krūts vēzi un gastrointestinālo jeb gremošanas orgānu vēzi. Tieši tāpēc der atcerēties, ka arī neliela alkohola lietošana nav vēlama, jo negatīvā ietekme ir daudz lielāka nekā ieguvumi. Un nav svarīgi, vai tas ir viskijs, vīns, alus vai džins ar toniku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu