10 lietas, kas līdz šim zināmas par princi Luisu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MEGA/ Scanpix

Viņš ir tikai 6 dienas vecs, bet, ņemot vērā statusu, par princi Luisu jau zināms diezgan daudz detaļu. People.com dalās ar faktiem, kas ir viņu rīcībā, par jaundzimušo princi.

1. Viņš piedzima 23. aprīlī.

Varētu teikt, ka tā ir ļoti patriotiska dzimšanas diena, jo tieši šajā datumā Anglijā tiek atzīmēta svētā aizbildņa diena jeb Svētā Džordža diena.

2. Viņa vārds ir princis Luiss Artūrs Čārlzs.

Visi šie trīs vārdi zēnam ir iedoti par godu ģimenes locekļiem.

3. Piedzimstot viņš svēra 3,827 kg.

Tas ir vairāk, nekā piedzimstot svēra princis Džordžs vai princese Šarlote. Vēl zīmīgāk – Luiss ir smagākais no bērniņiem, kuri karaliskajā ģimenē dzimuši pēdējos 100 gados.

4. Viņš piedzima Svētās Marijas slimnīcas Lindo spārnā.

Slimnīca, kas atrodas Londonā, Padingtonā, ir arī Luisa brāļa un māsas, kā arī viņa tēva dzimšanas vieta.

5. Viņš devās mājās tajā pašā dienā, kad piedzima.

Un viņa māte Keita Midltone izskatījās neticami labi, kad iznāca no slimnīcas, turot rokās mazuli, vien septiņas stundas pēc dzemdībām.

6. Viņš ir piektais rindā uz Lielbritānijas monarha troni.

Pirms Luisa rindā uz troni ir viņa vecaistēvs princis Čārlzs, tēvs princis Viljams, lielais brālis princis Džordžs un lielā māsa princese Šarlote.

7. Viņa vārds ir saistīts ar ģimeni.

Vārds Luiss ir dots ne tikai par godu tēvam (Luiss ir viens no viņa vārdiem), bet arī Luisam Mountbatenam – prinča Luisa vecvectēva prinča Filipa onkulim, kurš tika nogalināts 1979. gadā.

Artūrs ir viens no Viljama un Čārlza otrajiem vārdiem, bet Čārlzs, protams, ir viņa vectētiņa vārds.

8. Viņam jau ir bijuši daži īpaši viesi.

Luisu mājās ir apciemojusi tante Pipa Midltone un onkulis Džeimss Midltons, vecāmāte Karola Midltone un tēva māsīca princese Eiženija.

Iespējamie Luisa viesi, visticamāk, ir bijuši arī vectētiņš princis Čārlzs, onkulis princis Harijs un topošā tante Megana Mārkla, jo visi dzīvo Kensingtonas pilī.

8. Viljams un Keita nogaidīja četras dienas, lai paziņotu bērna vārdu.

Tas, iespējams, bija tāpēc, lai, pirms paziņotu vārdu publiski, princis Luiss personīgi tiktu iepazīstināts ar vectētiņu princi Čārlzu, kurš Anglijā atgriezās tikai ceturtajā dienā pēc mazdēla dzimšanas.

9. Viņš guļ labi.

Tā esot teicis tēvs Viljams, kā arī piebildis, ka dievkalpojuma laikā Luiss esot «uzvedies kā viņš pats», lai arī ko tas nozīmētu. Šajā pat dievkalpojumā Viljams ticis manīts nedaudz snauduļojam.

10. Viņam ir daži slaveni fani.

Kā, piemēram, Luiss Tomlinsons no grupas «One Direction», sociālajos tīklos rakstīja, ka viņš ņems savu draugu Luisu zem «sava spārna». Luiss saņēma arī sveicienu no Mišelas Obamas, kura rakstīja, ka nevar sagaidīt viņu «Kensingtonas pils pidžamu ballīti».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu