VSAC «Rīga» bijusī direktore noslēgusi izlīgumu ar ministriju prasībā par viņas atlaišanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijusī valsts sociālās aprūpes centra (VSAC) «Rīga» direktore Inese Paudere noslēgusi izlīgumu ar Labklājības ministriju (LM) prasība pret ministriju par viņas atlaišanu no amata, zināja tiesā.

Tiesā arī skaidroja, ka ar šo izlīgumu lieta ir izbeigta.

Arī LM pārstāvis Egils Zariņš aģentūrai LETA apstiprināja, ka ir panākts izlīgums. Vienlaikus, tā kā lēmumu desmit dienu laikā iespējams pārsūdzēt, LM nav tiesīga izpaust izlīguma saturu.

Jau vēstīts, ka šī gada 5.februārī labklājības ministrs Jānis Reirs (V) parakstīja rīkojumu par Pauderes atbrīvošanu no amata. Viņa tika atbrīvota saistībā ar konstatētajiem pārkāpumiem VSAC «Rīga» saimnieciskajā darbībā. Tāpat labklājības ministrs no darba atbrīvojis arī VSAC «Rīga» filiāles «Rīga» vadītāju Mariju Ziņinu.

Centra «Rīga» filiālē «Rīga» un «Baldone» tika konstatēti būtiski bērnu tiesību pārkāpumi. Kā iepriekš informēja Zariņš, pēc saņemtām konkrētām sūdzībām tika veikta padziļināta bērnu tiesību ievērošanas pārbaude šajā filiālē. Tika konstatēts, ka tiek pieļauta emocionāli un fiziski vardarbīga attieksme pret bērniem un atsevišķos gadījumos pakalpojumi tiek sniegti viņiem nepiemērotā vidē.

Kā toreiz norādīja ministrs, LM uzskata, ka VSAC «Rīga» direktores darbībā konstatētie pārkāpumi ir ļoti nopietni, tāpēc pieņemts lēmums par viņas atbrīvošanu no amata. «Turpināsim sadarbību arī ar tiesībsargājošām iestādēm, lai noskaidrotu viņas vainas pakāpi saimnieciskās darbības pārkāpumos. Tāpat darīsim visu, lai VSAC «Rīga» filiālēs uzlabotu pacientu aprūpi, viņu dzīves kvalitāti un sakārtotu saimniecisko darbību,» uzsvēra Reirs.

Tāpat tika norādīts, ka, ņemot vērā disciplinārlietā iegūto informāciju, LM izvērtēs iespēju vērsties Valsts policijā par VSAC «Rīga» konstatētajiem pārkāpumiem saimnieciskajā darbībā. Tāpat Reirs norādīja, ka VBTAI vērsīsies policijā, lai izvērtētu, vai nav pārkāptas aizbildnības tiesības vai pilnvaras uz bērnu, jo iestādes vadītājs ir bērna aizbildnis.

Visticamāk, jaunais vadītājs tiks meklēts centra vai sistēmas iekšienē, savukārt nepieciešamības gadījumā uz šo amatu varētu tikt sludināts arī amata konkurss.

Līdz jauna vadītāja atrašanai par VSAC «Rīga» vadītāja pienākumu izpildītāju iecelta Elvīra Kisele, kura aģentūrai LETA norādīja, ka patlaban viņa un viņas komanda strādā pie rekomendāciju ieviešanas divās filiālēs - «Rīga» un «Baldone». Gan pagājušā gada beigās, gan šī gada sākumā jau daudz ko izdevies uzlabot, taču darbs tiek turpināts, sacīja Kisele.

Jau ziņots, ka LM rosinātajā, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) un biedrības «Latvijas Kustība par neatkarīgu dzīvi» veiktajā pārbaudē VSAC «Rīga» filiālē «Rīga» konstatēts, ka netiek nodrošināta bērnu pienācīga aprūpe. Tāpēc VBATAI vērsās policijā, lai izvērtētu, vai ir notikusi bērnu aizbildņa tiesību ļaunprātīga izmantošana.

Kopumā pret VSAC «Rīga» direktori Pauderi ierosinātas trīs disciplinārlietas, tostarp divās no tām izteikts rājiens, trešajā pieņemts lēmums par viņas atbrīvošanu no amata. Lēmumu par pirmo rājienu Paudere ir pārsūdzējusi tiesā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu