Kroņprincese Viktorija Rīgā: 9 fakti par viņu, kurus nezināji

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Šodien Rīgā pēc prezidenta Raimonda Vējoņa ielūguma viesosies Zviedrijas kroņprincese Viktorija ar vīru - Vestrajetlandes hercogu Dānielu Vestlingu.

 
Foto: AP/Scanpix

Pirmā uz troni!

Princese Viktorija ir Zviedrijas karaļa Kārļa XVI Gustava un karalienes Silvijas vecākā meita. Viņa kļuva par kroņprincesi 1980.gadā, kad konstitūcijā tika veikts grozījums, kas paredz, ka par troņmantnieku kļūst monarha vecākais bērns neatkarīgi no dzimuma. Tā Viktorija šobrīd ir rindā pirmā uz Zviedrijas troni.

Foto: AFP/Scanpix
 
Foto: AFP/Scanpix

Populārāka par karali

Princese Viktorija ir ļoti iemīļota un populāra zviedru vidū. Viņas sabiedriskā dzīve un sociālās aktivitātes kroņprincesi ir padarījušas populārāku pat par viņas tēvu. Vairāki nesen veikti pētījumi liecina, ka vairumam zviedru princese Viktorija patīk labāk nekā viņas tēvs Kārlis Gustavs XVI, kas ir Zviedrijas karalis kopš 1973.gada un pēdējos gados iesaistīts vairākos skandālos.

Foto: Reuters/Scanpix
 
Foto: AFP/Scanpix

Apprec fitnesa treneri

Viktorijas vīrs un bērnu tēvs ir Dāniels Vestlings, ar kuru viņa iepazinās 2002. gadā sporta klubā. Jā, kā romantiskā kino princese un fitnesa treneris top par mīļākajiem. 2009.gada 24.februārī paziņoja par savu saderināšanos, un karaļnams pēc mēneša oficiāli paziņoja, ka viņu kāzas paredzētas 2010.gada 19.jūnijā. Pēc laulībām Dāniels Vestlings ieguvis titulu princis Dāniels, Vestrajetlandes hercogs.

Laulību ceremonija notika Stokholmas katedrālē, un to vadīja Zviedrijas luterāņu baznīcas arhibīskaps Anderss Vejrīds.

Foto: Reuters/Scanpix
 
Foto: Reuters/Scanpix

Princese ir cīnījusies ar anoreksiju

1997. gadā tapa publiskots fakts, ka kroņprincese cieš no anoreksijas. Viktorijai bija nepieciešama profesionāla palīdzība, lai atsāktu ēst veselīgi. Slimība pat lika viņai pārtraukt viņas studijas universitātē. «Es, Viktorija, tolaik neeksistēju. Man bija sajūta, ka visu ap mani kontrolē citi. Vienīgais, ko varēju kontrolēt pati, bija ēdiens, ko ēdu. Tagad esmu vesela un varu pateikties par palīdzību!» intervijā pēc atveseļošanās runāja Viktorija. Iespējams, tas bija liktenīgi, jo atveseļošanās laikā viņa iepazina savu nākamo vīru.

Tagad princese iemīļotākie ēdieni ir pasta, suši un piparkūkas.

Foto: Reuters/Scanpix
 
Foto: Reuters/Scanpix

Kā Viktorija lauza zviedru tradīcijas?

Savā kāzu dienā Viktorija baznīcā izlēma ieiet tēva pavadīta. Pēc zviedru tradīcijām baznīcā abi saderinātie dodas kopā, bet kroņprincese lēma citādāk, lai tieši tētis viņu aizved pie topošā vīra, kurš gaida pie altāra.

Viktorijas kāzu kleita bija ar atkailinātiem pleciem, kas nav pieņemts karaliskās ģimenes locekļiem viņu kāzu dienā.

Foto: AFP/Scanpix
 
Foto: AFP/Scanpix

Viktorijas hobiji

Tas noteikti ir sports un sportiskas aktivitātes: trenažieru zāle, vingrošana, slidošana. Viktorijai patīk spēlēt arī golfu, bet, ja nav spēka aktīvam sportam, viņa kopā ar vīru skatās TV pārraides par sportu. Viktorijai ir arī zaļie pirkstiņi - viņai patīk apčubināt augus gan telpās, gan dārzā. Vēl Viktorija labprāt gatavo draugiem, kad tie piesakās ciemos.

 
Foto: Reuters/Scanpix

Divi brīnišķīgi bērni

Princesei Viktorijai un Dānielam ir divi bērni. 2012. gadā piedzima princese Estelle, bet princis Oskars - 2016. gadā.

Foto: AFP/Scanpix
 
Foto: AP/Scanpix

Labākie draugi

Ģimenes draugi ir Norvēģijas kroņprincis Hokons ar ģimeni un Dānijas kroņprincis Frederiks.

 
Foto: AP/ScanPix

Patīk smuki ģērbties

Lai gan Viktorijas stils ir klasisks un visai paredzams, tas vienmēr ir ļoti gaumīgs un elegants.

Foto: AFP/Scanpix
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu