«Vingruma maratona» pēdējie dalībnieku blogi: rezultāti un atziņas!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Noslēdzies ikgadējais «Vingruma maratons», kurā 12 nedēļu garumā trenējās pieci censoņi: Raimonds, Ansis, Inga, Dace un Inese. Lasi dalībnieku atziņas, kā arī paspēj vēl nobalsot par savu simpātiju šodien līdz 14:00! Balsošanas linku atradīsi rakstā.

 
Foto: personīgais arhīvs

«Vingruma» Inga: mīnus 12 kilogrami un jauna garša dzīvei!

MILZĪGS PALDIES maniem atbalstītājiem un līdzi jutējiem, kuri jau no pirmās dienas mani uzmundrināja un lika noticēt, ka varu turpināt iesākto avantūru. Ģimene, draugi, kursa biedri, kolēģi un viņu ģimenes, bijušie kolēģi, mammas kolēģi, draudzeņu kolēģi un ģimenes, trenerīte Samanta un viņas tuvie – atbalsts balsošanā nepārspējams!

Pēdējā projekta «Vingruma maratons» nedēļa ir noslēgusies, palicis tikai «izlaidums».

Kā jau rakstīju sociālajos tīklos: «Trīs mēneši, 50 treniņi «Vingruma klubā» un pieskaitītas gandrīz visas kalorijas = mīnus 12 kilogrami un jauna garša dzīvei!»

Dažas atziņas, kuras guvu projekta gaitā:

  • Jāuzveic slinkums un jāizvairās no dīvāna «akača»;

  • Jāveic enrgoaudits – jānoskaidro, cik kaloriju dienā tiek uzņemtas;

  • Jāuzzina, cik kaloriju dienā būtu jāuzņem, lai svara zudums būtu veselīgs;

  • Kaloriju skaitīšana ir diezgan piņķerīga, bet būtiska svara zaudēšanas sastāvdaļa;

  • Dzīve jāsvin, izdarot veselīgākas izvēles;

  • Augļus ēst tikai pirms plkst. 15.00;

  • Sporta tērps jāņem līdzi jau no rīta, kad dodies prom no mājām;

  • Pilnīgi obligāti vismaz viena nodarbība ar treneri, lai vingrošanai būtu rezultāts un treniņu laikā negūtu traumas;

  • Katru dienu jānoiet vismaz 9000 soļu;

  • Vismaz pusotru stundu pirms treniņa neēst, lai ķermenis tiek klāt tauku rezervēm;

  • 30-40 min pēc treniņa paēst;

  • Atrunas nepatērē kalorijas.

  • Jo vairāk dara, jo vairāk var izdarīt

Šī nedēļa, lai arī par vienu darbadienu garāka nekā citas nedēļas, ir bijusi tik piesātināta, ka paskrēja nemanot – nav bijis neviena vakara, kad būtu vienkārši «sēdējusi mājās». Kā rakstīju vienā no iepriekšējām dienasgrāmatām, ««Vingruma maratons» ir kā mana veiksmīgākā loterijas biļete!» Pateicoties dalībai «Vingruma maratonā» esmu atguvusi spēku, izturību, pozitīvismu un vēlmi doties ārpus mājas, lai baudītu dzīvi! Pamata lietas ir apgūtas, un tagad tikai jāturpina, lai vecie paradumi aizmirstas uz visiem laikiem.

Paldies «Vingruma kluba» īpašniekiem, vadībai un darbiniekiem par to, ka deva iespēju man un pārējiem projekta dalībniekiem atgūt dzīves garšu!

 
Foto: personīgais arhīvs

«Vingruma» Raimonds: pati finiša taisne divu nedēļu garumā bija izcili smaga!

Tad nu tomēr tiekamies, bet šoreiz tiešām pēdējo reizi, vismaz kā TVNET portāla rakstu autors un Tu, lasītājs! Tagad pilnīgi oficiāli varu paziņot, ka visi pieci Vingruma maratona dalībnieki esam finišējuši. Ļoti svarīgs fakts ir, ka visiem ir pozitīvi rezultāti, gan svara zaudējuma ziņā, gan spēka pieplūduma ziņā. Pat man, sprukstiņam, ir nepilni divi kilogrami tauku nodzīti un nepilns kilograms muskuļu pieaugums, tātad rezultāts ir viens kilograms ķermeņa masas nost.

Tā kā mans mērķis bija vēlme piedalīties interesantā projektā un izkustēties ziemas guļas laikā, tad varu teikt, ka esmu savu paveicis. Par to MILZĪGS PALDIES Vingruma klubam, tā direktorei Klintai Āzei, klientu servisa vadītājai Andai Igaunei, manam trenerim un uztura speciālistam Normundam Rozenšteinam, laipnajam personālam un visbeidzot Radio SWH Sporta stundas vadītājiem Anatolijam Kreipānam un Edgaram Barbakam.

Pateicoties viņu balsīm iekš mana mājas radiouztvērēja, es saņēmos drosmi pieteikties šim projektam. Protams, nedrīkst nepateikt paldies arī mūsu draudzīgajiem Vingruma maratona dalībniekiem Ansim Andžem, Inesei Piņķei, Dacei Bērziņai un Ingai Galoburdai. Esam iemācījušies pareizi trenēties un sabalansēti ēst. Trīs mēneši bija ilgi, kad sākām, bet nu jau varu teikt, ka tie paskrēja ātri, sevišķi pēdējais mēnesis, jo atnāca pavasaris ar palielinātu slodzi un laika trūkumu darbā, kā arī neiztrūkstošie dzīvesvietas iekārtošanas un labiekārtošanas darbi. Varu teikt, ka pati finiša taisne divu nedēļu garumā bija izcili smaga. Apstākļi sakrita tā, ka uz treniņiem nācās iet no rītiem 7:00, jo pa dienu laika neatlika pat pusdienām, tad vakarā pēc darba dažādi fiziski darbi pa māju un gulēt gāju tā ap vieniem, pusdiviem. Nezinu, kā un cik ilgi tā var turēt citi ļautiņi, bet man nav iekšā turēt ilgi tādu slodzi. Ja diennaktī būtu kādas 28 stundas, tad būtu labi, jo ne tik daudz fiziskā slodze nogurdina, kā miega trūkums.

Man nepietiek ar 5-6 stundām miega. Ideāls miega laiks man ir 9 stundas, bet ikdienā pārsvarā jāiztiek ar 7-7.5 stundām. Miega trūkums ietekmē gan pašsajūtu, gan fizisko izturību un, protams, slinkums paliek aktīvāks. Lai pēdējais pieminētais liktos mierā, ir jāizguļas!

Tad nu saku Tev ardievas, un gan jau saredzēsimies kaut kur netīšām uz ielas!

Ar cieņu,

«Vingruma» Raimonds

 
Foto: Privātais arhīvs

«Vingruma» Dace: esmu kļuvusi vieglāka par 9 kg

Sveiciens pēdējā Vingruma maratona nedēļā! Šis laiks, ko pavadīju Vingruma klubā, paskrēja nemanot. Kāda tad īsti bija šī nedēļa?

Šajā nedēļā, kā ierasts, trīs reizes biju sastopama Vingruma kluba trenažieru zālē, kur aktīvi pavadīju savu darba dienas vakarus. Šajā laikā, kad biju viena no Vingruma maratonistēm, esmu sapratusi, ka ir pagājis pietiekami daudz laika, lai saprastu, kas ir veselīgs uzturs, kuri ir man vēlamie ikdienas paradumi, t.sk. fizisko aktivitāšu paradumi. Pašlaik mani ir pārņēmis mazs apjukums jeb domas par to, vai es spēšu pēc šā lieliskā Vingruma maratona perioda sportot ik dienu, kad ir brīvs laiks. Esmu pārliecināta, ka, beidzoties Vingruma maratonam, es visnotaļ būšu sastopama Vingruma klubā, varbūt mazliet retāk nekā līdz šīm. Galvenais pārbaudījums tikai tagad sāksies: ja līdz šodienai esmu izturējusi un kļuvusi slaidāka, esmu gandrīz sasniegusi savu nosprausto mērķi, tad kāpēc lai es to nevarētu arī pēc šīs kampaņas beigām? Manuprāt, svarīgi, lai tevi atbalsta tavi apkārtējie cilvēki, ģimenes locekļi, ar kuriem dzīvo, kolēģi un draugi! Bez atbalsta nekur!!!

Kāda bija mana nedēļas nogale? Brīvdienas šajā nedēļas nogalē manā ģimenē tika pavadītas ļoti aktīvi. Ar lielo meitu pieveicām 21 km garo Jūrmalas Skriešanas svētku trasi. Biju mazliet pārsteigta, ka, pieveicot nūjošanas distanci, nebiju pārgurusi, jo ikdienā nūjojam tikai 10 km distances. Acīmredzot Vingruma maratona ietvaros esmu nostiprinājusi savu fizisko noturību, kā to biju vēlējusies. Papildus tam pati sapratu, ka nevar padoties, nav citu izeju, kā tikai doties uz priekšu un pierādīt sev pašai, ka es to varu, un noticēt saviem spēkiem, kas tajā brīdī bija nepieciešami. Arī mazā meitiņa skrēja mazo bērnu distanci un godam nopelnīja medaļu😊 Kopumā pasākums mums ļoti patika, varēja sajust sportistu kopību un labi pavadīt laiku. Neiztikām arī bez īpašām balvām, lielā meita ieguva 2. vietu sava vecuma grupā😊 Esmu lepna! Tomēr mana pleca trauma pie lielākas fiziskas slodzes liek par sevi manīt un jau sāk mazliet traucēt veikt ikdienas darbus…

Šo visu nedēļu laikā, ko esmu pavadījusi Vingruma maratonā, esmu sapratusi, ka pareizs uzturs un aktīva sportošana, motivācija ir viss pamats svara zaudēšanai, fiziskās noturības stiprināšanai, kas arī bija un ir mans mērķis. Secinu, ka tomēr esmu jau pieradusi pie pusdienu kārbiņas taisīšanas ņemšanai uz darbu, no tās atteikties vairs nevēlos. No malas gan jau izskatās smieklīgi, taču mani tas neuztrauc. Papildus visam es kā mamma vienmēr esmu vēlējusies interesanti, jautri pavadīt laiku ar saviem bērniem, taču agrāk liekais svars ir mazliet traucējis to darīt. Tagad, kad esmu kļuvusi vieglāka par 9 kg Vingruma maratona ietvaros, bet kopš 01.12.2016. par 27,9 kg (nav traki, ne?), izklaidēties ir vēl aizraujošāk, vieglāk. Arī Tu to vari, atliek tikai darīt, nevis lasīt vai skatīties😊

Es vēlos pateikties ikvienam, ar ko man šajās nedēļas bijusi saskarsme Vingruma klubā, it īpaši jau mūsu mentoram Normundam, par to, ka iedrošināja, atbalstīja, vēroja un sniedza noderīgus, pozitīvus padomus, kad tie bija visvairāk nepieciešami.

Paldies arī Tev, lasītāj! Ceru, ka Tevi iedvesmoju sākt aktīvāk sportot un ēst veselīgāk, izvērtēt savus paradumus. Stilīgi ir ēst veselīgi un sportot, nevis sēdēt kādā neveselīgo uzkodu kafejnīcā un katru savu brīvo laiku skatīties televizoru vai telefonu. Latvijā ir ļoti skaistas vietas, kur iet skriet, iet, nūjot; ja nepatīk sportot, tad doties pārgājienos, pārbaudot savus spēkus. Vajag izaicināt sevi! Esi darītājs, un rezultāts būs😊

Dace

 
Foto: Privātais arhīvs

«Vingruma» Inese: vairāk nekā mīnus 8 kg!

Neticami, bet fakts, pagājusi jau 13. nedēļa projektā «Vingruma maratons». Balsojums portālā TVNET uzņem apgriezienus, un ir forši, ka uzvarētājs tiks noteikts pēc līdzjutēju un atbalstītāju balsojuma.

Šajā nedēļā savu treniņu programmu izpildīju kā ierasts, un man ir prieks, ka pēc pēdējās mērīšanās pie mentora Normunda svars turpina kristies un būs jau sasniedzis vairāk nekā mīnus 8 kg. Prieks par mīnus 10 cm jostasvietā, taču vislielākais prieks par enerģijas pieplūdumu un izturību, ko izjūtu ik dienu.

Manu rezultātu formula:

pareizs uztura plāns + sevis disciplinēšana + treniņu regularitāte + pakāpeniska slodzes palielināšana = mans sasniegtais vēlamais rezultāts!

Runājot par uzturu, visu projekta laiku pieturējos pie principa pakāpeniski samazināt patērētās pārtikas apjomu, «sliktos» produktus aizstājot ar «labajiem». Šobrīd našķis vairs nav šokolāde vai kūkas gabaliņš, bet gan rieksti vai svaigi dārzeņi.

Šajā dienasgrāmatā vēlos teikt daudzus paldies, jo izjutu līdzcilvēku milzīgu atbalstu.

Paldies manai ģimenei par sapratni un ticību! Priecājos, ka spēju iedvesmot arī sev tuvākos cilvēkus mainīt savus ikdienas paradumus. Piekrītu teicienam: mainies tu, un pasaule mainīsies ap tevi!

Paldies kolēģiem par līdzi jušanu, par uzmundrinājumu ikdienā. Paldies visam Vingruma kluba kolektīvam par rūpēm un pozitīvo attieksmi. Paldies mūsu mentoram Normundam par zināšanām un ieteikumiem, par novērtējumu un par pozitīvismu! Paldies trenerim Ņikitam par ieteikumiem un treniņprogrammu, īpaši uztura kontroli. Vislielākais un sirsnīgākais paldies Vingruma kluba vadītājai Klintai Āzei par to, ka deva iespēju piedalīties projektā. Vingruma klubs ir vieta, kur rast iedvesmu un atjaunot spēkus. Noteikti turpināšu savus treniņus Vingruma klubā un iesaku arī jums pamēģināt Vingruma kluba piedāvātās iespējas gan individuālajos, gan grupu treniņos vai arī apmeklēt atpūtas un pirts kompleksu! Tas ir fantastisks.

Vingruma maratons palīdzēja man nospraust mērķus, mainīt ierasto ikdienu, mainot dzīves kvalitāti un pašsajūtu par visiem 360 grādiem. Pirms projekta nevarēju atrast pietiekami daudz laika sev un lietām, kas dotu spēku un iedvesmu, bet projekts palīdzēja pārvērtēt ikdienu, savus ikdienas ieradumus un pieņemt pareizākus lēmumus un izvēles! Šobrīd regulāri treniņi vai sabalansēts uzturs nav projekts, bet jau mana ikdiena.

Tāpēc ikvienam novēlu ikdienā rast pārliecības un miera sajūtu, uzticēties sev un spēt pieņemt pareizās izvēles, lai sasniegtu savus mazo un lielos sapņus!

Zelta likums, ko turpmāk ievērošu ik dienu, ka labas veselības un slaida, enerģijas pilna auguma atslēga ir ikdienas ieradumos, nevis drakoniskos vai svinīgi pieņemtos lēmumos.

Paldies ikvienam, kurš atrada laiku sekot manam ceļam uz veselīgāku ikdienu. Noteikti turpināšu rakstīt!

Ar mīļiem sveicieniem, Inese

 
Foto: Privātais arhīvs

«Vingruma» Ansis: dabūt savu svaru zem 100 kg!

Pēdējā vingruma maratona nedēļa tiek sagaidīta ar dažādām izjūtām, viena no tām - kā laiks skrien! Kas to būtu domājis, ka trīs mēneši paies tik velnišķīgi ātri. Bet izdarīts tik daudz, pirmais - ir mainīta domāšana par ēšanas paradumiem, šobrīd ieturu 5x ēdināšanu dienā, ar noteiktu kaloriju skaitu. Otrais, esmu aģitējis savus draugus un visus pārējos pārdomāt, ko un kā viņi ēd savās maltītēs. Mans mērķis nav panākt, lai viņi uzreiz un tagad sāk visu darīt pareizi, bet gan lai ieklausās un apdomā, varbūt tomēr kaut kas aizķeras un paliek atmiņā. Otrā izjūta – labi, ka šis projekts sākās ziemā. Vasarā tas vairs nebūtu iespējams no manas puses, jo Vingruma kluba lauku fitness aizņem ļoti daudz laika.

Apsolām, es un mana burvīgā sieviņa, tiklīdz būs pabeigts mūsu «Lustūzis», aicināsim ciemos visus Vingruma maratona dalībniekus, un ne tikai viņus!

Ja atskatāmies uz šajā projektā paveikto, tad ir bijuši brīži, kuros liekas - labāk šodien neiet uz treniņu, bet, izpildot specifiskus vingrinājumus, sāpes plecā pāriet un jūties daudz labāk. Pēc treniņa ir labas padarīta darba sajūtas.

Esmu pietuvojies savam mērķim – dabūt savu svaru zem 100 kg. Šobrīd līdz mērķim ir palikuši aptuveni 2 kg, tā ka jāturpina strādāt un viss izdosies!

Vasaras periodā ir nedaudz grūtāk saņemties aiziet uz Vingruma zāli, jo ir visādi āra darbi darāmi, orientēšanās sacensības trīs reizes nedēļā, nedēļas nogalēs laiks tiek pavadīts lauku īpašumā.

Novēlu visiem Vingruma maratonistiem turpināt pirms trīs mēnešiem iesākto veselīgo dzīves ritmu.

Tiekamies Vingruma kluba telpās!

Uz saredzēšanos!

Jūsu Vingruma Ansis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu