Noteikumi, ar ko Keitai jārēķinās pēc karaliskā bērna piedzimšanas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tuvojoties Kembridžas hercoga un hercogienes trešā bērna dzimšanai, runas un dažādas baumas pieņemas spēkā. Kā ziņo laikraksts «The Sun», kad Keitai piedzims bērniņš, viņai būs jāseko īpašu noteikumu kopumam. Šie noteikumi attiecas uz vairākām tēmām, ieskaitot to, kur jānotiek dzemdībām, kurš var piedalīties bērna dzimšanas brīdī un kurš pirmais drīkst uzzināt par bērna piedzimšanu. Daži no noteikumiem gadu gaitā ir atcelti, tomēr daži vēl joprojām ir stingri jāievēro, ziņo dailymail.co.uk.

 
Foto: AP/ Scanpix

Kurš pirmais drīkst uzzināt par bērna piedzimšanu?

Atsaucoties uz laikrakstu «The Sun», Viņas Majestātei karalienei jābūt pirmajai, kura uzzina par karaliskā bērna piedzimšanu. Saskaņā ar tradīciju oficiālais paziņojums parasti tiek novietots pie Bekingemas pils. Kā ziņo, Keita Midltone un princis Viljams šo tradīciju ir lauzuši, kad pasaulē nāca viņu pirmais bērns princis Džordžs, jaunumus paziņojot sociālās saziņas vietnē Twitter.

 
Foto: AP/ Scanpix

Kā un kurš veic publisko paziņojumu par karalisko bērnu dzimšanu?

Parasti publiskā paziņošana par karaliskā bērna dzimšanu tiek uzticēta pilsētas saucējam (oficiālo ziņu paziņotājam), šobrīd tas ir Tonijs Apltons. Paziņojums tiek skaļi nolasīts pie slimnīcas, kur piedzimis bērns. Šī tradīcija tiek ievērota jau kopš viduslaikiem.

 
Foto: EMPICS Entertainment/ Scanpix

Kāpēc ieteicamas ir mājas dzemdības?

Ievērojot tradīcijas, karaliskie bērni parasti dzimst savu vecāku mājās. Karaliene Elizabete II visus savus bērnus dzemdēja Bekingemas pilī.

Princese Diāna neievēroja šo protokolu un abus dēlus dzemdēja Svētās Marijas slimnīcā Londonā. Keita sekoja šim piemēram un abus pirmos bērnus dzemdēja šīs pašas slimnīcas Lindo spārnā.

Runā, ka Keita esot apsvērusi domu par trešā bērniņa dzimšanu mājās, tomēr Kensingtonas pils šo ziņu nav apstiprinājusi.

 
Foto: SIPA/ Scanpix

Kurš drīkst piedalīties dzemdībās?

Viens no seniem noteikumiem ir arī tas, ka tēvi nedrīkst piedalīties dzemdībās un atrasties dzemdību telpā karaliskā bērna dzimšanas brīdī. Kaut gan runā, ka pēc prinča Čārlza piedzimšanas šis noteikums vairs neesot tik stingri ievērojams.

 
Foto: EMPICS Entertainment/ Scanpix

Kam jādod klusēšanas solījums par karaliskā bērna dzimšanas detaļām?

Atsaucoties uz laikrakstu «The Sun», vecmātes, kuras pieņēmušas karaliskā bērna dzemdības, karaliskajai ģimenei dod solījumu paturēt visu informāciju slepenībā. Viņām nav tiesību nevienam izpaust kaut sīkāko notikuma detaļu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu