Vestminsteras abatijā apbedīs Stīvenu Hokingu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: NIKLAS HALLE'N / AFP

Šodien Kembridžā notiks sēru ceremonija, kuras tālākajā gaitā urna ar Stīvena Hokinga pīšļiem tiks apbedīta Vestminsteras abatijā līdzās Īzaka Ņūtona un Čārlza Darvina kapa vietām. Baznīca, kurā apbedīti slavenie britu zinātnieki, šādu rīcību ir akceptējusi.

Pati sēru ceremonija norisināsies Kembridžā. Kaut arī slavenais fiziķis dzimis citā pazīstamā universitātes pilsētiņā – Oksfordā, Kembridžā viņš pavadīja lielāko daļu sava mūža un kļuva par neatņemamu šīs mācību iestādes daļu.

Jau ziņots, ka plašu atzinību saņēmušais britu fiziķis Stīvens Hokings mūžībā aizgāja 76 gadu vecumā savās mājās Kembridžā.

1974.gadā, kad viņam bija tikai 32 gadi, Hokings kļuva par vienu no Lielbritānijas visprestižākās zinātniskās organizācijas - Karaliskās biedrības - locekli.

1979.gadā viņš tika iecelts Kembridžas universitātes Lūkasa matemātikas profesora amatā. Uz Kembridžu Hokings bijā pārcēlies no Oksfordas universitātes, lai studētu teorētisko astronomiju un kosmoloģiju.

Savulaik šo prestižo amatu ieņēma arī Īzaks Ņūtons.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu