Asiņainas pēdas, 24 h uz kājām, 400 tērpi dienā - Māra Sleja atklāti par modeles darbu

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/ScanPix. TVNET kolāža

Teju katra meitene sapņo reiz kļūt par modeli – staigāt pa mēli modes skatēs, fotografēties lieliem modes žurnāliem un ar savu izskatu pelnīt miljonus. Taču kā ir patiesībā? Cik viegla vai gluži otrādi - grūta ir modeļu ikdiena? Viena no pieprasītākajām pašmāju modelēm Māra Sleja sarunā ar Kristīni Virsnīti televīzijas «STV Pirmā!» raidījumā «Māmiņu klubs» visus vecākus aicina pirms bērna sūtīšanas modeļu skolā iepazīstināt atvasi ar visām grūtībām, kas neizbēgami kļūs par modeļu darba ikdienu.

«No sākuma pastāstiet realitāti. Par asiņainajām kājām, jo tev dod kurpes trīs izmērus par mazu, 24 stundām kājās, par to, ka nākas 400 reizes dienā pārģērbties. Tevi visu laiku aiztiek, tev nepārtraukti pieskaras, taisot make up un matus, tev visu laiku kaut ko labo. Man, protams, arī sākumā patika, ka esmu smuki uzkrāsota, bet visām mazajām meitenēm iesaku – ieelpojiet un saprotiet, kuras ir tās lietas, ko patiešām gribētu, un nesapņojiet! Ja tev sanāks, tad aizies, bet ja ne – tad dari, bet meklē arī ko citu.»

Māra arī neslēpj, ka ir bijuši ļoti daudzi stāsti, kad maza auguma, nedaudz apaļīgai meitenei apgalvo, ka viņa kļūs modele, kā rezultātā viņa sevi burtiski izdzen ar dažādām diētām. «Vienmēr vajag izvērtēt, vai bērnam patiešām ir potenciāls. Varbūt tomēr labāk, lai viņa iet šaha pulciņā. Lielākā daļa modeļu nekad neiedomājas, ka viņi par tādiem kļūs. Tas notiek nejauši,» vērtīgu padomu visiem vecākiem sniedz Māra Sleja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu