Zooloģiskā dārza Kalvenes filiālē «Cīruļos» nozagti 17 pāri briežu ragu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Rīgas Zooloģiskā dārza Kalvenes filiālē «Cīruļos» nozagti 17 pāri briežu ragu, informēja «Cīruļu» vadītājs Arnis Bergmanis.

Šorīt veicot aploka apsekošanu tika konstatēts, ka no teritorijas pazuduši apskatei izliktie briežu ragi. 12 no ragu pāriem bija viena staltbrieža ragi, kuri šai vietā atradās 13 gadus. Savukārt piecu citu briežu šķirņu pāru ragi kolekcijā bija vismaz 15 gadus.

Briežu ragi bija piestiprināti pie dēļiem ar koka skrūvēm, kuras tikušas izskrūvētas. «Cīruļu» pārstāvji sazinājušies ar Valsts policija Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkni, kura pārstāvji apsekojuši notikuma vietu un sastādījuši protokolu par notikušo, pastāstīja Bergmanis.

Viņš skaidroja, ka ir grūti aplēst ragu vērtību, kuri tik ilgi laiku stāvējuši apskatei un no kuriem daži bija padēdējuši, apauguši ar sūnu un kuriem ir izveidoti caurumi koka skrūvēm.

Rīgas Zooloģiskā dārza vadītājs Ingmārs Līdaka aģentūrai LETA šo situāciju komentēja norādot, ka ir «nozagta mācību grāmata bērniem». Šāda zādzība vērtējama kā muļķīga, jo galvenā to vērtība bija iespēja bērniem apskatīties, kā dzīvniekiem pakāpeniski aug ragi, norādīja Līdaka. Tāpēc viņš pauda cerību, ka cilvēki, kas piesavinājušies ragus tomēr tos noliks, piemēram, kādā publiskā vietā, lai tos varētu atgriezt «Cīruļos».

Zooloģiskā dārza filiāle «Cīruļi» izveidota 1993.gada vasarā un aizņem 137 hektārus, liecina mājaslapā «www.rigazoo.lv» publicētā informācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu