Apinis: ES struktūrfondu naudas apguvē uzsvars jāliek uz ambulatorā dienesta stiprināšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu naudas apguvē uzsvars jāliek uz ambulatorā dienesta stiprināšanu, otrdien Saeimas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēdē Latvijā sacīja Latvijas ārstu biedrības prezidents Pēteris Apinis.

Viņš norādīja, ka patlaban Latvijai un Veselības ministrijai (VM) būtu jāizšķiras par to, ka ES struktūrfondu finansējums primāri būtu jāizlieto, nevis slimnīcām, bet ambulatorā dienesta stiprināšanai.

Pēc viņa domām, Latvijas veselības aprūpei pienācis laiks likt uzsvaru uz primāro aprūpi, un tieši tāpēc ES pieejamais finansējums jāpārvirza uz primārās aprūpes dienestiem.

VM Veselības aprūpes departamenta vadītājs Ēriks Miķītis norādīja, ka VM tuvākajā laikā plāno organizēt pilotprojektu, kurš būs trīs līdz piecu ģimenes ārstu prakšu sadarbības projekts. Ģimenes ārstiem tiks piesaistīti dažādi speciālisti, piemēram, fizioterapeits, pediatrs vai kāds cits speciālists.

VM plānotajām pilotprojektam tiks izmantots ES fondu finansējums. Pagaidām gan vēl par to, kā tiks realizēts pilotprojekts, nevarot runāt detalizēti.

Saeimas apakškomisijas sēdē jautājums par primārās aprūpes pieejamību aktualizējās sarunā par bērnu aprūpi un pediatru pieejamību primārajā aprūpē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu