«LDz Cargo» bijušais vadītājs: Magonis nav ietekmējis «LDz Cargo» vadību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Kukuļošanā apsūdzētais bijušais VAS «Latvijas Dzelzceļš» (LDz) valdes priekšsēdētājs Uģis Magonis nav ietekmējis LDz meitas uzņēmuma «LDz Cargo» vadību par konkrētu vilcienu nomu, šodien Magoņa lietas izskatīšanas sēdē Vidzemes rajona tiesā Limbažos apgalvoja bijušais «LDz Cargo» valdes priekšsēdētājs Guntis Mačs.

Viņš tiesā arī liecināja, ka viņam nav nekas zināms par Magoņa iespējamo ietekmi uz LDz investīciju padomi un LDz prezidentu padomi, bez kuru lēmuma LDz meitas uzņēmums «LDz ritošā sastāva serviss» nemaz nevarētu iegādāties uzņēmuma darbībai nepieciešamās lokomotīves, ko piedāvāts nomāt pārvadātājam «LDZ Cargo» un citiem pārvadātājiem Latvijā un ārpus Latvijas.

Kā ziņots, krimināllietā apsūdzēti Magonis un Igaunijas uzņēmējs Oļegs Osinovskis.

Saskaņā ar apsūdzību 2015.gada vasarā Osinovskis Magonim nodevis aptuveni 500 000 eiro lielu kukuli saistībā ar «LDz ritošā sastāva servisa» daudzmiljonu iepirkumu - četru vecu dīzeļlokomotīvju iegādi no Osinovskim piederoša uzņēmuma «Skinest». Abi apsūdzētie savu vainu neatzīst.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu