Pasaule iepazīstas ar Mission E Cross Turismo

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Porsche

Mission E Cross Turismo ir elektriskā krosovera (CUV) konceptauto, ko Porsche atklāja Ženēvas autoizstādē. Četrdurvju Cross Turismo priekšrocības ietver saviļņojošu dizainu ar satriecošiem bezceļu elementiem, kā arī inovatīvu displeju un vadības koncepciju ar skārienekrānu un skatiena izsekošanas vadību. 4,95 metrus garajam konceptauto ir pilnpiedziņa un 800 voltu arhitektūra, kas sagatavota pievienošanai ātrās uzlādes tīklam. Turklāt to var uzlādēt ar indukciju, uzlādēšanas stacijā vai izmantojot Porsche mājas enerģijas glabāšanas sistēmu. Līdztekus Porsche 911 GT3 RS debija vēsta, ka parādījies viens no pašlaik pilnīgākajiem augstas veiktspējas sporta automobiļiem. Ar četru litru motoru apgādātā auto jauda ir 520 ZS.

Porsche elektriskais sportists Mission E Cross Turismo

Divi pastāvīgo magnētu sinhrondzinēji (PSM) ar sistēmas jaudu, kas pārsniedz 600 ZS, ļauj Mission E Cross Turismo mazāk nekā 3,5 sekundēs veikt sprintu līdz 100 km/h un nepilnās 12 sekundēs sasniegt ātrumu 200 km/h. Turklāt nevienam citam elektroauto nav līdzīga pastāvīgās jaudas līmeņa — Mission E Cross Turismo nodrošina vairākas paātrināšanas uzreiz pēc kārtas, nezaudējot veiktspēju.

«Mission E Cross Turismo iemieso mūsu pilnīgi elektriskās nākotnes redzējumu. Tas oriģinālā stilā apvieno sportiskumu un ikdienas praktiskumu. Mūsu automobilis brauks ātri, bet arī strauji uzlādēsies un spēs vienmēr atkārtot sniegumu,» saka Porsche AG vadītājs Olivers Blūms (Oliver Blume).

Ceļu satiksmei gatavā Mission E Cross Turismo pamatā ir Mission E prototipa koncepcija, ko Porsche prezentēja 2015. gada Starptautiskajā autoizstādē (IAA). Ar sērijveida automobili, kura pamatā ir šis modelis, varēs iepazīties nākamajā gadā.

Tuvu autosacīkstēm: jaunais 911 GT3 RS ar 520 ZS atmosfērisko motoru

Ar 911 GT3 RS Porsche prezentēs visjaudīgāko ceļu satiksmei paredzēto trašu sporta automobili ar atmosfērisko motoru. 520 ZS jaudu rada sešu cilindru opozītmotors ar četru litru darba tilpumu un apgriezienu amplitūdu līdz 9000 apgriezienu minūtē.

Foto: Porsche

Tāpat kā jaunā GT modeļa motors, arī šasija nāk tieši no motorsporta pasaules un ir uzlabota ar aizmugurējo stūrējamo asi, kas ir paredzēta bezkompromisa precizitātes nodrošināšanai. 911 GT3 RS 3,2 sekundēs var veikt sprintu līdz 100 km/h un sasniegt maksimālo ātrumu 312 km/h.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu