Mirkļi, kas ne vien lutina, bet stiprina! Iepriecina bērnu ar īpašām vajadzībām māmiņas

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Pateicoties Riga Ridzene Rotary kluba atbalstam, līdz pavasarim turpinām iepriekšējā gadā iesākto projektu «Brīvbrīdis», kas ir nodarbību cikls bērniem ar īpašām vajadzībām un to vecākiem. Projekts nosaukts par «Brīvbrīdi», jo šo bērniņu mammām tik ļoti nepieciešams laiks pašām sev, brīvs brīdis savu vajadzību un iegribu apmierināšanai, kam - ikdienā nepārtraukti rūpējoties par īpašajiem bērniem - neatliek laika. Arī TVNET bija iespēja šeit būt un fiksēt notiekošo sirsnīgos fotokadros.

Projektā piedalās bērni gan ratiņkrēslā, gan ar dzirdes un redzes traucējumiem, gan autismu un citām veselības problēmām.

Šādu bērnu aprūpei mammas velta visu savu dienu un dzīvi un algotu darbu nestrādā, liedzot gan gūt papildu finanšu līdzekļus,

gan socializēties un jaunu pieredzi. Šā projekta ietvaros vēlamies māmiņām sniegt iespēju atslēgties no ikdienas skrējiena, veltīt laiku tikai sev, satikt citus vecākus ar līdzīgām problēmām un iedvesmot citai citu.

Nodarbības tiek organizētas atsevišķi mammām un bērniem. Kamēr bērni darbojas dažādās radošās nodarbībās un mākslas terapijā, mammas ļaujas mākslas un drāmas terapijai, meditācijai, improvizācijai un citu jauku nodarbju iepazīšanai, paplašina savu redzesloku un intereses.

Sirsnīgās smilšu dāvanas māmiņām

8.marta pēcpusdienu bērni pavadīja, darbojoties ar smilšu kino un smilšu aplikācijām,

lai ar radītajiem darbiņiem pārsteigtu mammas.

Katra nodarbība tiek organizēta ar mērķi ne tikai labi pavadīt laiku, bet arī kā terapija. Smilšu spēļu terapija ir terapija bez vārdiem, tās laikā ir iespēja iepazīt iekšējo pasauli, tā palīdz izpaust to, ko vārdos grūti izteikt, pieskarties tām dvēseles daļām, kuras nevaram uzrunāt tieši, un ieraudzīt sevī to, kas paslīd garām ikdienišķai uztverei.

Smilšu spēles laikā bērns var izteikt to, ko jūt un pārdzīvo, taču nespēj izteikt vārdos.

Tādēļ smilšu terapija ļoti ieteicama bērniem ar īpašām vajadzībām. Nodarbību ciklu laikā bērni jau ir sadraudzējušies savā starpā un ar brīvprātīgajiem darbiniekiem, kas rūpējas par katru bērnu individuāli, kamēr mammas citās telpās ir aizņemtas savās nodarbībās. Un, kad piemirstas spēļu biedra vārds, tiek lietota uzruna «draudziņ», jo nepiespiestā gaisotne, drošības sajūta un interesantās nodarbes bērnus ir ļoti satuvinājušas. Tik ļoti, ka gandrīz ikreiz, kad pienācis laiks uz mirkli šķirties, kādam līst asaras un atliek tik uzsist uz pleca - «draugs, tiksimies nākamreiz», lai sirds kļūtu mierīga.

Māmiņas top skaistas un smaidīgas!

Kamēr bērni darbojās ar Smilsuaplikacijas.lv , īpašo bērnu mammas tika pucētas un lutinātas. Kādai tā bija pirmā reize, kad baudīt tik sievišķīgās procedūras, kādai vērtīga atslēgšanās no ikdienas skrējiena un vairāku stundu atelpa. Māmiņu nodarbībā viesojās stilistes vizāžistes un friziere, sniedzot konsultācijas par aktuālāko sezonas modē, par apģērba kombinēšanu arī ar ierobežotiem finanšu līdzekļiem, par ikdienas un vakara meikapa uzklāšanu. Vakars paskrēja, kavējoties sievišķīgās sarunās un iedvesmojoties.

Šo īpašo dienu bija iespēja organizēt, pateicoties skaistumkopšanas saloniem «Hairriga» t/c Olimpia un Rīga Plaza, Starptautiskajai Kosmetoloģijas koledžai un Signijai Veskerei, kas parūpējās, lai mammas šajā dienā izskatītos vēl skaistākas, izceltu katras individualitāti un skaistumu, izstāstītu par sievišķīgiem knifiņiem un liktu sajusties kā SIEVIETEI. Lai mammas spētu turpināt par sevi rūpēties arī mājās, jāpateicas «Dzintars perfumery and Biocosmetics» un «GOSH Copenhagen Latvija», kas māmiņām sarūpēja noderīgas dāvanas.

Katra pasākuma norisē piesaistām brīvprātīgos darbiniekus, bez kuriem daudzu projektu realizēšana nebūtu iespējama, jo esam trīs pastāvīgās darbinieces, bet projektā piedalās īpašie bērni un katram no viņiem nepieciešams savs individuālais asistents, savs «draugs». Brīvprātīgo darbā iesaistās gan «Palīdzēsim.lv» jauniešu klubiņa dalībnieki (http://palidzesim.lv/kas-ir-palidzesim-lv-jauniesu-klubins), gan dažādu jomu darbinieki (http://palidzesim.lv/par-mums/paligi), kas savu brīvo laiku labprāt velta asistēšanai aktuālākajos labdarības projektos.

Ikreiz priecājamies par uzņēmumu un privātpersonu vēlmi atbalstīt «Palīdzēsim.lv» darbību, jo «darot kopā, var paveikt vairāk labu darbu» un vajadzību ir TIK daudz.

Nodibinājums «Palīdzēsim.lv» palīdz Latvijā dzīvojošajiem bērniem un jauniešiem, kurus skārušas veselības vai citas sadzīvei un sociālai integrācijai nozīmīgas problēmas. Organizācijas redzeslokā ir vairāk kā 500 mērķgrupas bērni un jaunieši no sociāli mazaizsargātajām grupām (audžuģimenēm, daudzbērnu, trūcīgajām un maznodrošinātajām ģimenēm, speciālajām internātskolām, bērnunamiem, tai skaitā ar kustību vai garīgās attīstības traucējumiem).

www.palidzesim.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu