«Norvik bankas» provizoriskie zaudējumi pērn - 10,523 miljoni eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

«Norvik banka» pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, strādājusi ar zaudējumiem 10,523 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš, liecina bankas publiskotais finanšu pārskats.

Finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka 2017.gadā «Norvik bankas» zaudējumi saistīti ar ieguldījuma fondos un meitasuzņēmumā vērtības samazinājuma zaudējumu atzīšanu, kuru izraisīja īpašumā esošo nekustamo īpašumu objektu pārvērtēšana. «Plānots, ka šobrīd atzītie zaudējumi nākotnē tiks kompensēti, saņemot ienākumus no attiecīgo nekustamo īpašumu pārdošanas par lielāku vērtību,» piebilsts vadības ziņojumā.

"Norvik bankas aktīvi 2017.gada 31.decembrī bija 810,457 miljonu eiro apmērā, kas ir par 7,7% jeb 67,719 miljoniem eiro mazāk nekā 2016.gada beigās, kad bankas aktīvi bija 878,176 miljonu eiro apmērā.

Bankas finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka noguldījumos «Norvik banka» pagājušā gada beigās bija piesaistījusi 673,4 miljonus eiro, bet bankas kredītportfelis bija 232 miljonu eiro apmērā.

«Norvik bankas» kapitāla pietiekamības rādītājs pagājušā gada beigās bija 16,55% (Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) noteiktas minimālais rādītājs ar kapitāla rezervēm - 14%), savukārt likviditātes rādītājs bija 61,33% (FKTK minimālais normatīvais rādītājs - 50%).

Bankas finanšu pārskata vadības ziņojumā arī teikts, ka 2018.gada februārī «Norvik banka» pabeidza 2017.gadā sākto Krievijas meitasbankas «Norvik Bank» 85% akciju pārdošanas darījumu. Meitasbankas pārdošanas darījuma mērķis bija ekspozīcijas Krievijā samazināšana, kas ļāva uzlabot bankas grupas kapitāla pietiekamības rādītāju.

2016.gadā «Norvik banka» strādāja ar peļņu 9,427 miljonu eiro apmērā.

Pēc aktīvu apmēra «Norvik banka» 2017.gada septembra beigās bija astotā lielākā banka Latvijā, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati. «Norvik bankas» akciju kontrolpaketes īpašnieks ir Grigorijs Guseļņikovs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu